Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2011, 21:19   #1353
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
tylko po co, skoro stare się sprawdzają
W czym się sprawdzają ?
Stare, wolne, dziurawe, niewydajne i prądu dużo wcinają.
W95 ? Przesada...

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
nie należy robić produktu który wytrzyma dekady, gdyż jest to nieracjonalne i nie przyniesie ani korzyści firmie, ani konsumentowi.
Przy takim modelu świata to my nigdy nie wyewoluujemy.
Wyobrażasz sobie np. statek kosmiczny, w którym sprzęt nie wytrzymuje dekady ?
Jak mamy stać się bardziej zaawansowani jak marnujemy zasoby naturalne na produkty nietrwałe...
Nie przyniesie korzyści konsumentowi ? Co to za bzdurna mądrość !
Ja się cieszę jak coś działa i nie muszę się martwić, że padnie, a wymieniam jak mi się znudzi czy przestanie odpowiadać - wtedy to coś co przestałem używać odsprzedaję/daję komuś innemu, któremu to w dalszym ciągu wystarcza.
No ale to nie odpowiada istniejącemu LOBBY firm...

Fikcyjnie;
- ktoś wymyśla teleporter ale długie łapy i ziemskie lobby nie pozwolą projektowi wejść w życie, czemu ?
Ponieważ komunikacja naziemna, powietrzna i wodna idzie do lamusa... Lobby ma w dupie, czy faktycznie żyłoby się nam lepiej.
W takim modelu nie mamy szans na żaden skok technologiczny.

- Tesla ? Przesył energii bez użycia kabli ? Niee, musiały i muszą być kable. Gość podobno to wymyślił, długa łapa zadziałała.

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 19.03.2011 o godz. 21:33
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post