Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.03.2011, 12:15   #1368
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Wole. Bylebym mogl dodac do biblioteki. Znajdz mi jablkowy konwerter to poslucham. I NIE MA (dla mnie ;-)) bardziej NORMALNEGO odtwarzacza niz iTunes. Reszta to nieoperujace na bibliotekach plikowe smietniki...
Ogarnij się człowieku bo bredzisz. Biblioteki multimediów ma każdy szanujący się program do odtwarzania. Przykład poniżej, AIMP:

-screen2.jpg
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No tu trochę przesadziłeś. W sumie nie da się udowodnić, że coś nie istnieje.
Wiesz o co mi chodziło

Cytat:
Kupujący mógłby trochę liznąć prawa odnośnie sprzedaży konsumenckiej to nie dałby się robić w balona. Po pierwsze rozpakowanie i uruchomienie sprzętu PRZED zakupem nie jest dobrą wolą, a obowiązkiem sprzedawcy.
Przez pokazanie tego tematu chciałem aby każdy zobaczył jak firma Apple ogłupia.
W tamtym temacie 95% postów to obrona i tego sklepu i samego Apple. Smutne.

Cytat:
Napisany przez ed hunter
Telefony Samsunga są poważnym zagrożeniem dla Appla, są lepsze, tańsze, wygodniejsze! normalnie zaczynają być ekstra. Sam myślę o jakimś bez przesady wypasionym.
Zapomniałeś dodać, że samsung dostarcza części do iPhona

Cytat:
Napisany przez mgit
Nie jest to żaden żart

Jeśli chodzi o osoby prywatne, znam takowe co używają Windows 95, bo po co zmieniać skoro działa
Widzę, że w bzdury brniesz dalej. Windows 95 to archaiczny system, nierozwijany i nie wspierany pod żadnym względem - nie ma łatek na błędy więc istnieje 99% prawdopodobieństwo że ktoś może z łatwością przejąć nad nim kontrole i zrobić kuku. Nie wspomnę o tym, że nowe aplikacje na nim nie ruszą.
Używanie takich systemów to głupota.

Cytat:
Jeśli chodzi o instytucje (czytaj firmy) też używają niektóre Windows 95, ba nawet daleko szukać nie muszę, w firmie której pracuję obok serwera na którym jest Windows XP stoi komputer też w roli serwera dodatkowego z Windows 95 na pokładzie) i ma się dobrze
Gratuluje myślenia. Taki system stwarza niebezpieczeństwo bo nie jest w żaden sposób wspierany. Cóż używanie w domowych warunkach bym jeszcze zrozumiał ale w firmach?
P.S. WindowsXP nie jest do zastosowań serwerowych. Widać osoba, która zarządza tym wszystkim albo nie ma o tym najmniejszego pojęcia, albo robi to po kosztach co może się kiedyś jej ładnie odbić czkawką...

Cytat:
To że system miał premierę 1995 roku, nie znaczy że nie da się go dalej używać
Ten system od wielu lat nie miał poprawek. Stwarza zagrożenie i nie powinien być używany.

Cytat:
Owszem można by zainwestować w nowsze rozwiązania ... tylko po co, skoro stare się sprawdzają
Napisałem wyżej dlaczego takich systemów nie powinno się używać.

Cytat:
I tu dochodzimy do meritum, jak już pisałem żadna firma nie wspiera swoich produktów w nieskończoność, to i apple tego nie robi.
Jeśli Apple by wspierał w nieskończoność swoje produktu była by to sytuacja dziwna, niczym nie uzasadniona.
Pisałem już abyś zaczął czytać moje wypowiedzi ze zrozumieniem. NIGDY nie napisałem, że Apple ma robić to w nieskończoność. Odniosłem się tylko do tego co kiedyś najprawdopodobniej M@X napisał.

Cytat:
Jak mówił profesor na wykładzie z Zarządzania Jakością, nie należy wspierać produktu w nieskończoność, nie należy robić produktu który wytrzyma dekady, gdyż jest to nieracjonalne i nie przyniesie ani korzyści firmie, ani konsumentowi. Podał on bardzo fajny przykład:
Cytat:
Pewna osoba X kupiła lodówkę, która działa 20 lat (działa do tej pory, zepsuć się nie chce), klient jest niezadowolony bo nie może kupić nowej bo stara działa, firma nie zadowolona bo nowej nie sprzeda. A tak jak by lodówka się zepsuła po 5 latach, to firma zadowolona bo sprzeda nowy produkt, i klient zadowolony bo nabył nowy produkt, ładniejszy, lepszy.
I to jest dla mnie *****ne myślenie. Jak on kupuje samochód to też myśli w taki sposób?
Gościu ma jak dla mnie nie równo pod sufitem mówiąc o takich rzeczach studentom.

Cytat:
To samo jest w przypadku Apple, robią komputer iMac który wytrzyma rok, i się zepsuje, firma zadowolona bo sprzeda nowy produkt i zarobi, klient zadowolony bo nabywa nowszy model, o lepszych parametrach.
Gdybym kupił komputer za 8 tysięcy złotych i po roku by mi padł i musiałbym kupić nowy to bym się wku***ł, że nie wiem co.
No ale (zdecydowana większość)użytkowników Appla to dojne durne świnki, które swojej ukochanej firmy będą bronić nawet jak ta zrobi durne rzeczy.

Cytat:
Jak by wspierali produkt, i robili urządzenia które działają w nieskończoność, to by nic nie zarobiła, a i klient nie zainwestowałby w nowe rozwiązania.
Nikt nigdy nie pisał, że coś ma działać w nieskończoność. Nie wsuwaj ludziom czegoś co nie napisali.

Cytat:
No ale pora skończyć Off Topic bo w końcu temat o apple a nie serwerze z W95 na pokładzie
Dla mnie to wytłuszczone brzmi i komicznie i strasznie....