Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2011, 16:32   #4
BioComp
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.07.2004
BioComp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Misiek4. To co sprzedają jest zapakowane w pudełko, dorzucone oprogramowanie + czysta płytka Verbatim 25gb. Brakuje jak to u Pioneera śrubek i kabla sata... Z tego co wyczytałem różni się od BDR-S06J jedynie wielkością bufora. BDR-S06XLB ma 4mb a BDR-S06J ma 8mb. Ale czym więcej - nie wiem. Pioneer ma bardzo słabą polską www z niedziałającym (error 404 lub pusta strona) działem nagrywarek, a sam napęd jest jak popatrzyłem po sklepach u nas mało popularny... Najwięcej jest wszędzie nagrywarek LG. Firma też lepiej ma się w naszym kraju jeśli chodzi o serwis, promocję i kontakt z klientem. Z tym że z LG zawsze miałem jakieś problemy, a moja nagrywarka Pioneera DVR-215 spisuje się pięknie po dziś dzień (swoją drogą akurat ta nagrywarka była swojego czasu bardzo popularna, nawet na tym forum wśród użytkowników i nie było takich problemów z dostępem informacji o niej jak o BDR-S06XLB).

Jeśli zaś chodzi o BDR-205 to na forum wyczytałem że ma problemy z płytkami 50gb. Nie wiem co brać, aby być zadowolonym. Rynek BD to straszna nisza i trudno ustrzelić coś fajnego - jeszcze trudniej trafić na dobry test nowych nagrywarek BD... Na dzień dzisiejszy potrzebuję jedynie czegoś, co pozwoli mi na zabezpieczenie danych z dysków backup'owych, ale w przyszłości być może i do nagrywania filmów się przyda... Do najpopularniejszego LG w kwestii nagrywarek (np. model BH10LS30) jestem jednak dość sceptycznie nastawiony... Napędy innych firm są równie drogie co Pioneer, równie ciężko dostępne i równie tajemnicze co on Dość mało szczegółowych testów...

Ostatnio zmieniany przez BioComp : 21.03.2011 o godz. 16:36
BioComp jest offline   Odpowiedz cytując ten post