Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.03.2011, 19:51   #11
morfeusz30
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.03.2011
morfeusz30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
tym razem jakiś problem współpracy komputera,oprogramowania z nagrywarką

KEY_HARDWARE_ERROR
Could not perform end of Disc-at-once

Przyczyny mogą być różne-koniec nagrywarki ,błąd Nero-----spróbuj na innej wersji bądz innego oprogramowania ,płytę DL zwłaszcza drugą warstwę jest zawsze trudniej zapisać dla nagrywarki i na marnych płytach właśnie tam kończy się błędami zapis ----------nośniki RITEK...S04B są słabe -spróbuj na Verbatim
Nagrywarka jest nowa, kupiona z miesiąc temu, ale wcześniej zwróciłem do innego sklepu ten sam model. Też były jakieś problemy z nią. Nagrywała co prawda, ale nagrane filmy się czasem zacinały przy odtwarzaniu. Myślałem że może mi się jakiś wadliwy model trafił bo był ostatni z półki i zwróciłem go. Kupiłem ten sam model w innym sklepie i też są problemy z tym że teraz takie że w ogóle nie nagrywa mi do płyt dwuwarstwowych. Zdarzało się że się też zacinał na jednowarstwowych. Zgłupiałem i nie wiem co może być problemem. Czy może to być coś z płytą główną ?? Sprawdzałem twardy dysk i nie było żadnych problemów. Nie wiem naprawdę w czym może być problem. Myślałem już nawet czy nie kupić nagrywarkę innej firmy, ale nie wiem czy to nie będzie zbędny wydatek jeśli problem będzie nadal. Macie może jakieś sugestie ? Spróbuję też wariant z płytami Verbatim, bo akurat parę dni temu miałem jedną w domu i nagrał mi ją bez problemu.
Dzisiaj jeszcze raz próbowałem też nagrywać płytę dwuwarstwową przez CloneDVD2 i efekt ten sam. Na 84% zapisu słychać spadek prędkości nagrywania, jakieś przycinania i Clone się zawiesza. Więc myślę że to nie jest kwestia programu do nagrywania. Czy może być coś z systemem ? Nie wiem. Mam Windowsa XP. Może przez łikend przeinstaluję go. Waham się przed zmianą go na Vista lub 7, bo mój komputer nie jest już najnowszy i obawiam się że tamte systemy będą go znacznie bardziej obciążać.

Ostatnio zmieniany przez morfeusz30 : 24.03.2011 o godz. 20:39
morfeusz30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post