Dyskusja: Windows 7
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2011, 09:02   #1340
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jeszcze a propo siódemki. Po wejściu do Mojego Komputera w XP widoczne były 3 foldery: Documents and Settings, Program Files i Windows. W Windows 7 wygląda to inaczej, a że jak w każdym nowym notebooku mam tam trochę dodatków naćpane, chciałbym się upewnić, co można spokojnie usunąć (trochę po fakcie, bo większość już wywaliłem..).

Wygląda to teraz tak, jak na screenie. Jak rozumiem folder Users zastąpił Documents and Settings, Windows pominę (na razie nie będę kasował ), Program Files i Program Files (x86) to jak rozumiem kwestia systemu 64-bitowego. Tego nie da się jakoś zmienić? Trochę głupie to jest, że szukając jakiegoś programu muszę przeglądać dwa katalogi, niektóre foldery w ogóle się duplują i generalnie wygląda to i działa dziwnie..

Potem zostaje DELL i Drivers. Dell domyślam się, że nie ma nic wspólnego z systemem i pewnie zaryzykuję jego usunięcie (w środku nie widzę nic ciekawego), ale zastanawia mnie jescze ten folder Drivers - czy to systemowy, czy też dodatek tworzony przez akurat tego producenta i można spróbować go usunąć (sterowniki mam na płytach)?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Windows 7-screen.jpg  

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post