Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2011, 19:33   #1412
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
8/16 GB pamięci w postaci karty SDHC w slocie (!) pod obudową,
której rozkręcanie jest ryzykowne ze względu na gwarancję. Czyż to nie głupie ?
HD2 ma normalny slot na SDHC.

HD7 8GB kosztuje ok 2k pln, a HD2 z kartą 16GB kosztuje ok 1,1k pln...
No i WP7 działa na nim szybciej...
No i co z tego, że pod obudową, tak to rozwiązali i nic z tym nie zrobisz. Nie zapomnij, że Microsoft ma najwięcej do powiedzenia w kwestii telefonów z WP7. Nie jest to system przeznaczony na każdą specyfikację. Producenci mają się podporządkować, dlatego też przykładowo ZTE nie dostało licencji. Microsoft nie chce WP7 na tanich telefonach. Microsoft chce w tym względzie upodobnić się do iOS, bez jailbreak'a nie podziałasz samodzielnie.
Czy to źle? No pewnie, ale taką mają koncepcję i nic z tym nie zrobisz.

Co do WP7 na HD2, nie widziałem, więc się nie wypowiem. Co do ceny, nie porównuj HD2 do HD7. Przypomnij sobie ile kosztował w momencie wyjścia na rynek. HD7 to nowy telefon, widziałeś tani telefon od HTC (jakaś nowość)? Ja nie, więc mnie to nie dziwi. Druga sprawa, że nie kosztuje 2k, tylko 1,6 z PL dystrybucji.
Jeszcze o cenach HTC, nowe telefony z Androidem (Desire HD, Z) są tańsze?

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Co mnie obchodzi iPhone ?
Nie jestem ograniczonym userem aby tego używać...
Cena urządzenia z kosmosu, appstore za euro i praktycznie brak supportu w PL

PS
Ten WP7 to jest już oficjalnie w PL ?
iPhone to tylko był przykład, nie oznacza to wcale, że go uwielbiam. Jest to tylko przykład telefonu, który mając mniej za wielkie pieniądze odnalazł się na rynku i ludziom się to podoba. Nic z tym nie zrobimy.
WP7 jest oficjalnie w Polsce, ale bez naszej lokalizacji, więc z mocnymi ograniczeniami, dlatego też wszelkie polskie artykuły są do dupy, bo głównym zarzutem WP7 jest właśnie brak supportu w PL. W tym roku ma się to zmienić i Microsoft planuje wesprzeć inne rynki. Poczekajmy trochę.

Ostatnio zmieniany przez jesi : 27.03.2011 o godz. 19:35
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post