Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2011, 16:50   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Patrzę na przykładową listę (i ceny!) alternatywnych czytników (http://www.bezkartek.pl/ - zakładka e-czytniki) i zastanawiam się, jaki mógłby być powód, żeby kupować coś innego niż Kindle.. Większość czytników innych firm jest przynajmniej 1-2 droższa, a zwykle też gorsza. I nie mówię tu o polskich (choć one też się do tego zaliczają)..

Przy okazji.. kilka adresów, które w międzyczasie znalazłem, a które są dość przydatne jeśli ktoś planuje kupić (i używać ) taki czytnik:

1. www.kobobooks.com
Ponad milion książek, w tym także trochę darmowych, obcojęzyczne. Ceny.. raczej wysokie (pierwsze wrażenie)

2. www.nexto.pl
Polski serwis, książki, spory wybór różnych czasopism. Ceny czasopism raczej standardowe, książek raczej wysokie, ale z tego, co widziałem, takie po prostu są (zaczynam uważać to za wadę - nie jest dla mnie akceptowalne, że ebook ma kosztować tyle samo, co książka drukowana, czy.. jak w niektórych przypadkach nawet drożej).

3. www.empik.com/ebooki
Też spory wybór i ceny (również pierwsze wrażenie) wydają się dużo bardziej przyzwoite. O dziwo, bo to w końcu Empik..

4. www.bezkartek.pl
Bardzo duży wybór polskich ebooków (chyba największy), trochę też darmowych. Do tego czasopisma, ale raczej jako dodatek.

5. www.gutenberg.com
Spory wybór darmowych książek (obcojęzyczne).

6. www.wolnelektury.pl
Darmowe książki po polsku, głównie lektury.

7. www.feedbooks.con
Darmowe książki anglojęzyczne.

8. www.manybooks.net
Darmowe książki w różnych językach.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post