Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.03.2011, 22:59   #2090
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja to mam chyba pecha
Wystawiłem telefon na sprzedaż. Nie wiem jak wy, ale pierwsze co robię, jeżeli szukam czegoś to filtruje po najniższej cenie, oczywiście nie jest ona wyznacznikiem, bo zwracam wyraźną uwagę na wiarygodny opis i sprzedawcę, na koniec na koszty wysyłki. Jak widzę, że ktoś leci sobie w kulki łagodnie mówiąc z tymi kosztami i za list priorytetowy liczy sobie 10-15 zł (często tak bywa z małymi rzeczami) nadrabiając sobie marżę to choćby i tak najtaniej wychodziło to takie aukcje olewam. Nie lubię naciągaczy.
Odbiegłem trochę od tego co miałem napisać W każdym bądź razie wyznacznikiem dla wielu osób jest cena przedmiotu, zależało mi na czasie, więc wystawiłem ten telefon o 100 zł taniej od najtańszych ofert. Do tego jest to nowy telefon, ba nawet nie dotykany, fabryczny sticker na pudełku. To też myślę, że jest plusem. Heh, myślałem że pójdzie jak świeża bułka, a tymczasem dopiero po 7 dniach sprzedałem. Nie wiedzieć czemu, telefony, których cena była wyższa o 100, nawet 200 zł się sprzedawały w między czasie. Gdzie tu logika?
Jeżeli chodzi o tą sprzedaż to nie wiem czy w ogóle do niej dojdzie. Na aukcji było wyraźnie płatność przelewem albo PzA, a tymczasem po licytacji dostałem maila z formularzem opcji dostawy i wiadomością "kupię tylko za pobraniem". No do jasnej *******. Piszę więc maila, że nie ma takiej opcji, pytam co miało znaczyć ta wiadomość, no i czekam na wpłatę. Kontaktu jak nie było po tym, tak nie ma. Ehh
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post