Cytat:
Napisany przez loki7777
Nie 18% a chyba 2% to po pierwsze  Po drugie jest cos takiego jak kwota zwolniona od podatku i chyba jak rocznie wynosi ok 2,5-3 tys to sie nie odprowadza od tego podatku. Ale to nie twoj problem i nie dotyczy to twojego pytania/problemu 
|
Chyba jednak 18% podatek dochodowy, ale się nie upieram, może jestem w błędzie. Co do tej kwoty zwolnionej z podatku to racja, do jakiejś kwoty to działa. No bo bez przesady, większość osób prywatnych sprzedaje coś okazjonalnie i nie można tego traktować jako dochód.
Cytat:
Napisany przez loki7777
Ludzie sa jacy sa i czasami za tanio = sie podejrzane i pewnie stad prosba o pobranie - tylko ze po czasie. Mozesz za doplata zaoferowac sprawdzenie zawartosci paczki.
|
No właśnie, po czasie, co mnie najbardziej zdenerwowało. Piszesz o sprawdzeniu zawartości. Nawet gdybym to wziął pod uwagę to i tak ta osoba się nie odzywa, żadnej odpowiedzi. Poczekam jeszcze do weekendu i trzeba będzie wystawić jeszcze raz. Tylko że tak jak napisałem, zależało mi na szybkiej sprzedaży, pieniążki potrzebne na inny zakup i przez to tylko tracę czas.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wielokrotnie się już przekonałem, że rzeczy wystawione na licytacji, często osiągają znacznie wyższe ceny niż te same sprzedawane od ręki w Kup Teraz. Wystarczy wpisać jakiś popularny model telefonu, czy innego urządzenia w wyszukiwarce i można się szybko o tym przekonać.
Nie wiem, czy ludzie mają za dużo pieniędzy, lubią przepłacać, czy są po prostu głupi, ale tak jest. Sam 'straciłem' swego czasu trochę pieniędzy wystawiając trochę płyt w Kup Teraz. Szybko sprzedałem, dostałem ile chciałem, ale ktoś się z jednej czy dwóch aukcji wycofał (a i później sprzedawałem coś jeszcze), więc wystawiłem w licytacji. Cena była ponad dwukrotnie wyższa..
|
No właśnie, gdzie w tym wszystkim logika, na prawdę tego nie rozumiem, ale może to rzeczywiście jest głupota ludzka w czystej postaci.