Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2011, 22:38   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Wszystko zależy, co kto potrzebuje. Ja kopiuję:

- cały katalog mail, bo korzystam też z poczty na operze;
- cały katalog sessions, bo mam kilka różnych sesji zapisanych;
- cały katalog skin, bo nie chce mi się później szukać ulubionych skórek;
- plik bookmarks.adr - zakładki, na wszelki wypadek, bo są synchronizowane;
- plik contacts.adr - wiadomo;
- notes.adr - bo mam sporo notatek, choć też są synchronizowane;
- operaprefs.ini - dla hecy;
- speeddial.ini - też jest synchronizowany i jest z tapetą;
- urlfilter.ini - bo mam własną kolekcję filtrów, póki co niezawodną;
- wand.dat - hasła, hasła, hasła - no jak bym to zgubił, to bym się nigdzie nie mógł dostać

Z innych rzeczy nie korzystam, to i nie kopiuję...
Dzięki. Większości z tego, co prawda nie używam, ale i tak się przyda na zaś. Bo chociażby poczta w Operze kusi mnie coraz bardziej.. (z braku innego sensownego programu - jakoś nie mogę znaleźć nic, co by mi odpowiadało..).

Tapety w speeddial mi nie zapamiętał. Ale może w ustawieniach pamiętana jest tylko ścieżka, ewentualnie sama tapeta jest zapisywana gdzieś w katalogu użytkownika.

Kopiowanie folderu w całości jest najprostsze, ale zawsze mam opory przed takim rozwiązaniem. Zakładam - zwykle słusznie - że poza potrzebnymi plikami, prrzenoszę też kupę śmieci, która nie jest do niczego potrzebna. I tak się to zbiera przed lata.. Wolę czyściutką instalację

Jeszcze jedno odnośnie Opery. Czy jest możliwość zapamiętania powiększenia ekranu? Dla wszystkich stron zawsze, bez konieczności ręcznej zmiany przy każdym otwarciu programu?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post