Dyskusja: Windows 7
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.04.2011, 22:09   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zacznę od końca:

- Konnekt może i trup pod względem aktualizacji, ale.. opcji ma masę, rozszerzeń też całkiem sporo (zupełnie mi niepotrzebnych, ale to inna sprawa) i przede wszystkim.. jest prosty, szybki i dobrze działa. Czego trzeba mi więcej? Jedyne czego się bałem, to że pod Win7 nie będzie działał, ale hula i jest ok Tylko te skórki zostają, ale wydaje mi się, że powinno dać się coś z tym zrobić. Aż tak mi nie zależy, więc pewnie machnę na to na razie ręką. W każdym razie dla mnie to nadal najlepszy komunikator pod względem prostoty i szybkości działania. No może jak kiedyś rozgryzę Mirandą to zmienię zdanie.

- Co do Windowsa.. mam taką nadzieję, że to kwestia jeszcze 'dopasowania' go do swoich potrzeb i zoptymalizowania. Na maszynie jest zainstalowanej potężnej (i7-720QM (4 rdzenie, 8 wątków), 4GB ramu, dysk 7200RPM), która od tego, do którego porównuję (Centrino 1,5GHz, 1GB ramu, dysk 5400RPM), jest wielokrotnie szybsza w każdym możliwym aspekcie. A mimo to, co chwila widzę tutaj drobne przestoje, zacięcia itp. Trochę mnie to drażni, ale własnie zakładam, że jeszcze jest trochę do zrobienia. Bo cały czas w pewien sposób uporządkowuję system.

Indeksowanie wyłączyć musze na pewno. Ja i tak z żadnych wyszukiwarek nigdy nie korzystam, a dysk dodatkowo potrafi się tu nieprzyjemnie nagrzewać (jak właściwie cały komputer, ale to inny temat), więc im mniej go męczenia tym lepiej. Przywracanie.. w sumie w ogóle mi niepotrzebne, ale na wszelki wypadek nie będę wyłączał całkowicie. Poszukam, gdzie to się w Win7 wszystko zmienia.

- Crapware muszę jeszcze pousuwać, bo co prawda zrobiłem to przed reinstalacją, ale potem jak się okazało, przywróciłem obraz zamiast zainstalować sam system, więc wszystko wróciło. Co prawda nie ma tego dużo, przynajmniej patrząc do Tray'a (bo po procesach będzie trudno - nie znam jeszcze systemu na tyle, żeby wiedzieć, co można usuwać), ale coś zawsze powinno pomóc. No i dobrze by tez było, jak by się w końcu system zaczął uruchamiać w jakimś rozsądnym czasie (poniżej 5 minut na początek...).

- Ten program do defragmentacji to jakiś specjalny? Bo mam pełną wersję jednego płatnego, podobno bardzo dobrego. Zwykle jego używam.

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 01.04.2011 o godz. 22:13
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post