Cytat:
Napisany przez Berion
Tylko co ma PS2 wspólnego z PS3? 
|
Wspólna kwestia estetyki. Wolę by konsola "chodziła i wyglądała jak oryginalna" a pozwalała na "więcej"
Cytat:
Napisany przez Berion
Jeśli nie masz loga "PlayStation2" na PS2 to znaczy, że modchip ma włączoną opcję skip boot, fast boot etc. FMCB też posiada tego ekwiwalent.
|
Mam (chyba). Chodziło mi o logo FMCB (wiem, że to ukłon w stronę twórców, ale ja zrobiłem tak by konsola wyglądała "dziewiczo". Tak samo chcę z PS3, bez żadnych zmian wyglądu (najlepiej jak by gry odpalały się z XMB jak gry PSN...
Cytat:
Napisany przez Berion
Jeśli mówisz o logu "PlayStation2" na PS3 to:
- albo nigdy go nie było.
- albo wyłączyło go Sony, tak jak logo PS3 w której tam wersji fw.
Nie wiem ponieważ nie posiadam PS3 ze wsteczną kompatybilnością. A skoro Ty taką posiadasz to uważaj, bo modele z 256MB NANDem są najmniej testowane. ;]
|
Tak mam z wsteczną. Wiem, że ma większą tą pamięć (z 16 do 256) ale dlaczego to gorzej? Co do loga PS2 nie pamiętam, mogę sprawdzić, ale kompatybilność nie jest idealna (już nie mówiąc o 3 biegu ps3, 20fps w TTT, przesunięciu ekranu w Tekken 5 czy poborze prądu i męczeniu lasera). To sztuka dla sztuki.
Da się "jakoś" przywrócić logo PLAYSTATION 3 podczas uruchamiania gry PS3?
Da się grać w gry PSX albo chociaż gry PSX z PSN na CFW3.55?
Cytat:
Napisany przez Berion
Zuch. ;]
|
Kiedy w grę wchodzi uwalenie PS3 (za wtedy prawie 3 kafle z grami i kablem) to wolę to zrobić na własnych plikach by mieć pretencje tylko do siebie.
Cytat:
Napisany przez Berion
Do multiMAN-a zdaje się jest jakiś exek (klient?). Nie wiem, nie używam. Blackbox'a też nie (stare i niestabilne, przynajmniej na moim modelu) na rzecz Open FTP Server.
|
Tak są jakieś pliki dokładnie to:
ps3serv.exe i ps3serv_GUI.exe (oba kijowe nie czaje ich).
Sam jadę na filezilli i tym co pisałem. Prędkość mam 10-20MB/s. Więc ok.
Stertuję może.
Mogę coś przypadkiem usunąć? Pewnie z FileZili tak, ale z PS3 to chyba spyta czy na pewno?
Dobrze instaluję dev cos tam hd0/GAMES ?
Cytat:
Napisany przez Berion
Ależ zdaję sobie sprawę. FAQ jest w drodze, tyle tylko że to sporo pisaniny i dłubania w xhtml. Co jakiś czas się niektóre rzeczy dezaktualizują i trzeba poprawiać tekst, odnośniki itd. Miał być na listopad 2010... 
|
Ot np. czy są regiony 3.55FW. Takie miałem wątpliwości, dopiero kiedy sprawdziłem sumy kontrolne z 3 źródeł + 3.60 z też trzech z serwera sony i się zgadzały utwierdziłem się, że FW są uniwersalne.
A wystarczyło by jedno zadanie w FAQ.
Cytat:
A nie pomyliłeś tego z trybem recovery? Tryb serwisowy to "ten czerwony".
|
Chyba

W każdym razie, jest jakiś inny jeszcze? Do czego i jak się uruchamia ?
Czemu mam 60GB a z tego 55GB i wolne 47GB po formacie? To na dysk SSD nawet się jeden pełny blu-ray dl nie zmieści?
Cytat:
Napisany przez frog
No to jest Recovery Menu. Service Mode jest wtedy gdy KREW CIE ZALEWA (czyt. czerwien wszedzie 
|
No nie wiem, najpierw wlazłem w tryb zielony bo źle wypikałem PS3
Więc miałem wszystko na zielono E: