Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.04.2011, 11:37   #506
jarek123
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.09.2010
jarek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Tylko co ma PS2 wspólnego z PS3?
Wspólna kwestia estetyki. Wolę by konsola "chodziła i wyglądała jak oryginalna" a pozwalała na "więcej"

Cytat:
Jeśli nie masz loga "PlayStation2" na PS2 to znaczy, że modchip ma włączoną opcję skip boot, fast boot etc. FMCB też posiada tego ekwiwalent.
Mam (chyba). Chodziło mi o logo FMCB (wiem, że to ukłon w stronę twórców, ale ja zrobiłem tak by konsola wyglądała "dziewiczo". Tak samo chcę z PS3, bez żadnych zmian wyglądu (najlepiej jak by gry odpalały się z XMB jak gry PSN...

Cytat:
Jeśli mówisz o logu "PlayStation2" na PS3 to:
- albo nigdy go nie było.
- albo wyłączyło go Sony, tak jak logo PS3 w której tam wersji fw.
Nie wiem ponieważ nie posiadam PS3 ze wsteczną kompatybilnością. A skoro Ty taką posiadasz to uważaj, bo modele z 256MB NANDem są najmniej testowane. ;]
Tak mam z wsteczną. Wiem, że ma większą tą pamięć (z 16 do 256) ale dlaczego to gorzej? Co do loga PS2 nie pamiętam, mogę sprawdzić, ale kompatybilność nie jest idealna (już nie mówiąc o 3 biegu ps3, 20fps w TTT, przesunięciu ekranu w Tekken 5 czy poborze prądu i męczeniu lasera). To sztuka dla sztuki.

Da się "jakoś" przywrócić logo PLAYSTATION 3 podczas uruchamiania gry PS3?

Da się grać w gry PSX albo chociaż gry PSX z PSN na CFW3.55?

Cytat:
Zuch. ;]
Kiedy w grę wchodzi uwalenie PS3 (za wtedy prawie 3 kafle z grami i kablem) to wolę to zrobić na własnych plikach by mieć pretencje tylko do siebie.

Cytat:
Do multiMAN-a zdaje się jest jakiś exek (klient?). Nie wiem, nie używam. Blackbox'a też nie (stare i niestabilne, przynajmniej na moim modelu) na rzecz Open FTP Server.
Tak są jakieś pliki dokładnie to:

ps3serv.exe i ps3serv_GUI.exe (oba kijowe nie czaje ich).

Sam jadę na filezilli i tym co pisałem. Prędkość mam 10-20MB/s. Więc ok.

Stertuję może.

Mogę coś przypadkiem usunąć? Pewnie z FileZili tak, ale z PS3 to chyba spyta czy na pewno?

Dobrze instaluję dev cos tam hd0/GAMES ?

Cytat:
Ależ zdaję sobie sprawę. FAQ jest w drodze, tyle tylko że to sporo pisaniny i dłubania w xhtml. Co jakiś czas się niektóre rzeczy dezaktualizują i trzeba poprawiać tekst, odnośniki itd. Miał być na listopad 2010...
Ot np. czy są regiony 3.55FW. Takie miałem wątpliwości, dopiero kiedy sprawdziłem sumy kontrolne z 3 źródeł + 3.60 z też trzech z serwera sony i się zgadzały utwierdziłem się, że FW są uniwersalne.

A wystarczyło by jedno zadanie w FAQ.

Cytat:

A nie pomyliłeś tego z trybem recovery? Tryb serwisowy to "ten czerwony".
Chyba W każdym razie, jest jakiś inny jeszcze? Do czego i jak się uruchamia ?

Czemu mam 60GB a z tego 55GB i wolne 47GB po formacie? To na dysk SSD nawet się jeden pełny blu-ray dl nie zmieści?

Cytat:
Napisany przez frog Podgląd Wiadomości
No to jest Recovery Menu. Service Mode jest wtedy gdy KREW CIE ZALEWA (czyt. czerwien wszedzie
No nie wiem, najpierw wlazłem w tryb zielony bo źle wypikałem PS3

Więc miałem wszystko na zielono E:

Ostatnio zmieniany przez Berion : 05.04.2011 o godz. 12:21 Powód: //dp
jarek123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post