Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.04.2011, 11:49   #8
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Pewnie i lepsze sa, bardziej profesjonalne i zapewne poprawiajace w jakis sposob obraz z vhs, ale cena moze byc kosmiczna i dla tych paru filmow raczej sie nie oplaca. Obraz to raczej poprawisz przed kompresja a nie po - ale musisz sie liczyc z zajetym miejscem na hdd - 1minuta= 100-200mb(jak nie wiecej) - z tego co pamietam. Taki obraz mozesz obrabiac w vd nakladajac filtry lub w innych platnych programach, ale nie licz na to ze z vhs uzyskasz obraz jak na dvd - moze byc ciut lepszy niz zrodlo oryginalne ale nic poza tym, a czasowo bedzie to dlugo trwalo. Mi zalezalo na czasie i pare kaset udalo mi sie zrobic w mniej niz tydzien - kompresujac (tu nie pamietam czy w locie) do xvida przyjmujac ze 1,5h zajmie 700mb.
Moja rada jest taka kup obojetnie jakiego grabbera z allegro - najlepiej uzywanego(widze ze nowe sa nawet za 32zl z kw, bo stan i tak bedzie idealny i sprawdz czy ci taka jakosc odpowiada, jesli nie to zainteresuj sie czyms drozszym (zapewne jakas karta tv albo cos w tym stylu).
Z tego co widze to wszystkie grabbery sa bardzo podobne do siebie i roznic sie moga tylko dolaczonym oprogramowaniem, ale majac darmowego VD do zgrywania nie jest ci nic wiecej potrzebne, a avi albo nieskompresowany avi bez problemu przerobisz na dvd rowniez darmowymi programami.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post