Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2003, 10:06   #10
Electron
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.12.2002
Electron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Adier napisa***322;(a)
Napisałem, że znalazłem biosa, czyli szukałem i tę stronę widziałem. Biosa znalazłem na forum, a temat jego to "Nowy BIOS do CD Writer+ " i tam jest ten model (HP7500)dokładnie opisany i nie jest to PHILIPS, tylko SONY. Rozkręciłem nagrywarkę i sprawdziłem to osobiście.
Czekam na bardziej kompetentną odpowiedź.
Oto ona (w każdym razie mam taką cichą nadzieję):
Zajrzałem na
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...S+do+CD+Writer
i z tego co tam wyczytałem wynika, że HP7500 to w rzeczywistości może być kilka różnych nagrywarek od kilku różnych producentów.
Twoja nagrywarka SONY może być w rzeczywistości "popsutą" przez HP (przez fabrycznie wgrany "niewłaściwy" BIOS) Sony CRX100E (4x2x24)...
Jak już napisałem w poprzednim poście nigdy jednak nie należy tracić nadziei, nawet jeśli taki jeden z drugim mówią inaczej!
Świat jest jednak ciekawszy niż możemy przypuszczać 8)

Pozostaje pytanie jak przekonać tę nagrywarkę aby zaaokceptowała właściwy BIOS... Niestety tutaj nie mogę ci pomóc bo tego nie robiłem. Ja mam starszy model HP7200, który w rzeczwistości jest oem Philips CDD3610 (2x2x6) i który ma nawet lepszy BIOS niż orginał Philips'a tak więc nie miałem powodu próbować go zepsuć... Tym bardziej, że nigdzie nie znalazłem metody aby go uszlachetnić badź przyśpieszyć.

Electron
Electron jest offline