Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2011, 22:22   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Obawiam się, że nie można by znaleźć. Ale to właśnie dlatego, że ja się cholernie długo zastanawiam nad większością zakupów. Czasami za długo.. (niektórzy z forum coś o tym wiedzą ).

Ale robienie ich świadomie to inna sprawa. Tego się trzymam chyba zawsze.

No i mówimy akurat o tych aukcjach nie o zakupach w ogóle. Ja rozumiem, że jedna czy dwie osoby mogą po prostu nie zwrócić uwagi, że jest inna możliwość kupna. Ale te zachowania są regułą i trudno je traktować w kategoriach wyjątku. Ludzie czasami.. naprawdę nie myślą

A co do wpadania w pułapki speców od marketingu to się zgadzam. Nie zawsze konsument jest w stanie się przed tym wszystkim obronić (zwłaszcza nie znając niektórych mechanizmów). Ale to inny temat.

-----

Przypomniałem sobie. Miałem ostatnio kupić większą sumę dolarów. Czekałem na dobrą cenę, obserwowałem. Jak w końcu po kilku tygodniach stwierdziłem, że poniżej granicy 2,88 ceny nie spadają (mówię o hurtowych), to przy kolejnym takim kursie (na który już myślałem, że się nie doczekam) kupiłem, targując się jeszcze (ale z dużą trudnością) do 2,87.

Następnego dnia cena wynosiła (bez targowania) 2,86 (i z niewielkimi wachnięciami utrzymuje się tak do dziś)

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 07.04.2011 o godz. 22:26
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post