Jakby ktoś chciał mieć dodatkowo oryginalne menu to może użyć DVD2One 1.02 z opisem jn:
1. Ripujemy całą płytę dvd do katalogu np. D:/GLADIATOR/VIDEO_TS (nazywać go będziemy "ORIGINAL FOLDER")
2. Ustalamy wielkość menu i dodatków na orginalnej płycie.
3. Robimy rekompresję materiału filmowego programem DVD2One v.1.02 (wielkość materiału po rekompresji ustalamy po odjęciu od 4472 MB objętości danych z pkt. 2), wynik zapisujemy w scieżce np.
D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS ("Nowy Folder")
3. Usuwamy już nie potrzebne vob'y (tylko zawierające materiał filmu, w przypadku Gladiatora są to VTS_01_1.VOB do VTS_01_7.VOB) z naszego katalogu "ORIGINAL FOLDER" D:/GLADIATOR/VIDEO_TS
4. Przenosimy (jak ktoś ma dużo miejsca na hdd może skopiować) pliki .vob po rekompresji umieszczone w katalogu D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS do naszego "ORIGINAL FOLDER"
5.Uruchamiamy program IfoUpdate.
W pierwszym polu Original IFO Path podajemy ścieżkę do "oryginalnego" VTS_01_0.IFO (z katalogu "ORIGINAL FOLDER")
W drugim polu Authored IFO Path plik . ifo rekompresowanego materiału z "NOWEGO FOLDERU" D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS
W trzecim katalog podajemy miejsce docelowego backupu pliku "oryginalnego" VTS_01_0.IFO.
6.Teraz pozostaje tylko wcisnąć przycisk Update IFO, a nstępnie Correcy VTS Sector.
7. I już mamy poprawną strukturę plików odwołujących się do nowego materiału fimu (po rekompresji).
Sprawdzałem działanie pod PowerDVD - według mnie wszystko działa poprawnie jak w oryginale (o ile czegoś nie przegapiłem). Teoretycznie więc powinno być tak samo na stacjonarnym dvd..., a objętość całego materiału powinna się zmieścić na 1 płytę dvdr/w.
zargo