|
Walki i problemów z Win 7 ciąg dalszy.. (szczerze mówiąc coraz mniej mi się ten system podoba.. - choć z jednej głównej przyczyny, właściwie dwóch, ale druga to kwestia przyzwyczajeń i te próbuję zmieniać. Problemem numer jeden jest jego powolność - cały czas jeszcze próbuję to zmienić, choćby przez metody wymienione wcześniej, ale wrażenie pozostaje - ten system jest dużo, dużo wolniejszy od XP, co widać nawet na wielokrotnie szybszych komputerach. To bardzo duża wada..).
Mam program (konkretnie WinBar, ale problem występował także w innych). Chcę w nim wprowadzić zmiany w konfiguracji. Robię to i wszystko jest ok, to momentu restartu komputera. Wtedy wszystkie ustawienia trafia szlag. Myślałem, że - zgodnie z jakąś wcześniejszą radą, tu czy gdzie indziej, zmienić ustawienia dostępu do programu (prawy klawisz -> właściwości -> security). Raz to nawet zadziałało, bo pewne ustawienia mi się zapisały, ale nie wszystkie i jak próbuję zapisać resztę to nie jestem w stanie nic na stałe zmienić. Mimo, że przyznałem uprawnienia do edycji, zapisywania itp. (właściwie wszystkie, które się dało). Jest jakiś inny sposób.
I przy okazji - czy to trzeba robić za każdym razem, przy każdym programie, czy można jakoś wprowadzić ogólne ustawienia, żeby do programów instalowanych przeze mnie był pełen dostęp? Co ciekawe, choć podobne problemy miałem z innymi programami (chyba KM Player, albo Foobar) to sa też takie, w których to nie występuje. Nie wiem, od czego zalezy róznica..