Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.04.2011, 09:44   #624
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Total Commander + diskdir. Robi plik tekstowy. Ale sam potrafi się po nim poruszać jakby to było spakowane archiwum (ale zawiera tylko parametry plików).

Edyta:
A może wystarczy zwykłe:
DIR C:\DOWNLOAD > DIRECTORY.TXT
Potestowałem trochę i tak:

- komenda raczej się nie sprawdza, bo nie schodzi w głąb katalogów (ale dla samych plików używać można)

- Total Commander działa w sumie całkiem nieźle. Może co najwyżej wynik nie jest super przejrzysty, ale może być.

- z innych rozwiązań znalazłem kilka programów (darmowych), z czego dwa na tyle przypadły mi do gustu, że będę używał:

* PrintFolders (prosty i szybki, możliwość schodzenia w głąb katalogów, ustawiania HTML jako pliku wynikowego i inne)

* Directory List & Print (w sumie podobnie, choć może trochę więcej funkcji, przydatna możliwość tworzenia wyniku w pliku Excela).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post