Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Harry Potter and the Deathly Hallows
Aż dziwne, że po ostatnich trzech częściach piszę o tym filmie w tym dziale, ale.. niezły, niezły..
Obejrzałem z przyjemnością, chociaż (biorąc pod uwagę długość i jakość poprzednich części) myślałem, że obejrzę kawałek i może kiedyś wrócę do reszty. Ale obejrzałem całość i oglądało się bardzo dobrze. Momentami może było trochę dłużyzn, ale biorąc pod uwagę treść książki i jej główną część - tak właśnie akcja w niej wyglądała i to potrzebne było, żeby pokazać tą bezradność i zaszczucie. Zostało to zrobione naprawdę nieźle.
W ogóle cały film mi się podobał i w sumie nawet nie mam większych zarzutów. Dawno nie widziałem Pottera nakręconego tak, że nie musiałem przy co drugiej scenie zastanawiać się, czy reżyser filmu w ogóle czytał książkę (a jeśli to czemu postanowił obrzydzić ją innym). Szkoda, bo poprzednie części miały taki sam potencjał (co ciekawe reżyser się nie zmienił).
Polecam, bo choć film długi i w sumie akcji jest tu mniej niż można by się spodziewać, to film jest po prostu dobry.
8/10
|
Rzadko się zgadzam z tym gościem, ale tym razem tak.
Uważam, że to najlepsza, najbardziej dojrzała część Pottera. Oglądałem wczoraj i byłem w szoku. Raz, dlatego, że film jest bardzo dobrą adaptacją, dwa, że nie rozumiem, jak rodzice swoje małe pociechy mogli puszczać na taki film.