Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.04.2011, 19:20   #1519
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Gdzieś czytałem ponoć naukowo udowodnili, że człowiek w genach ma pewne naleciałości od przodków tj. przestrzenna orientacja w terenie.
Jak używasz takiego GPS to przestajesz używać mózgu i to jest ze szkodą dla Ciebie i synaps ...
Używając kalkulatora przestajesz używać mózgu?

Przesadzasz. Używać GPSa != przestać używać mózgu. Jeżeli chcę np. odwiedzić 5 miejsc w lublinie, to chyba lepiej wstukać je do GPSa i zobaczyć jakie wybierze optymalne trasy(oczywiście sprawdzić to później czy nie prowadzi nas w pole ;-)) niż jechać jak popadnie zużywając więcej paliwa i czasu.

Cytat:
Co to za pole, które można w godzinę zaorać? Tylko człowiek niemyślący logicznie kupuje traktor do przelecenia przydomowego ogródka...
To był tylko przykład obrazujący pewne LOGICZNE myślenie

Kiedyś ludzie zboże zbierali cepami(czy jak to tam zwał), dzisiaj od tego są kombajny dzięki czemu jest szybciej i dokładniej.
Tylko człowiek nielogiczny dalej używałby tego przestarzałego rozwiązania

Cytat:
Napisany przez pali
Andy, Ty się nigdy nie zajmuj polityką, a szczególnie stroń od partyj radykalnych
Jednego czego nie lubię to właśnie radykalnych stron, opinii itp. itd. Zawsze staram się być w połowie.

Cytat:
Pole do zaorania traktorem w 1h niejednokrotnie lepiej orać koniem, bo jest lepiej, taniej, wydajniej. Nie słuchaj speców od mechanizacji rolnictwa. Nigdy nie czytaj nic o Dzierżyńskim. Zajmuj się informatyką.
Jak już wspomniałem wcześniej to był tylko i wyłączny przykład aby zobrazować pewną logikę.

Cytat:
Dzisiaj usłyszałem, że rozsądny wydawałoby się człowiek (ale mieszkający w Chicago, co może mieć znaczenie) myśli, czy za jakiś czas nie wymienić obecnego komputera na Ipada...
Daje mu tydzień. Po tym czasie stwierdzi, że tablety są tylko i wyłącznie przedłużeniem komputerka.(na dzień dzisiejszy) - no chyba, że aby udowodnić, że miał racje będzie się zmuszał do używania tabletu...