Cytat:
|
Napisany przez Patrix
Gdzieś czytałem ponoć naukowo udowodnili, że człowiek w genach ma pewne naleciałości od przodków tj. przestrzenna orientacja w terenie.
Jak używasz takiego GPS to przestajesz używać mózgu i to jest ze szkodą dla Ciebie i synaps ... 
|
Używając kalkulatora przestajesz używać mózgu?
Przesadzasz. Używać GPSa != przestać używać mózgu. Jeżeli chcę np. odwiedzić 5 miejsc w lublinie, to chyba lepiej wstukać je do GPSa i zobaczyć jakie wybierze optymalne trasy(oczywiście sprawdzić to później czy nie prowadzi nas w pole ;-)) niż jechać jak popadnie zużywając więcej paliwa i czasu.
Cytat:
Co to za pole, które można w godzinę zaorać? Tylko człowiek niemyślący logicznie kupuje traktor do przelecenia przydomowego ogródka...
|
To był
tylko przykład obrazujący pewne LOGICZNE myślenie
Kiedyś ludzie zboże zbierali cepami(czy jak to tam zwał), dzisiaj od tego są kombajny dzięki czemu jest szybciej i dokładniej.
Tylko człowiek nielogiczny dalej używałby tego przestarzałego rozwiązania
Cytat:
|
Napisany przez pali
Andy, Ty się nigdy nie zajmuj polityką, a szczególnie stroń od partyj radykalnych 
|
Jednego czego nie lubię to właśnie radykalnych stron, opinii itp. itd. Zawsze staram się być w połowie.
Cytat:
|
Pole do zaorania traktorem w 1h niejednokrotnie lepiej orać koniem, bo jest lepiej, taniej, wydajniej. Nie słuchaj speców od mechanizacji rolnictwa. Nigdy nie czytaj nic o Dzierżyńskim. Zajmuj się informatyką.
|
Jak już wspomniałem wcześniej to był tylko i wyłączny przykład aby zobrazować pewną logikę.
Cytat:
|
Dzisiaj usłyszałem, że rozsądny wydawałoby się człowiek (ale mieszkający w Chicago, co może mieć znaczenie) myśli, czy za jakiś czas nie wymienić obecnego komputera na Ipada...
|
Daje mu tydzień. Po tym czasie stwierdzi, że tablety są tylko i wyłącznie przedłużeniem komputerka.(na dzień dzisiejszy) - no chyba, że aby udowodnić, że miał racje będzie się zmuszał do używania tabletu...