Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Do podróży w sensie pociągu czy samochodu ok, ale nie na co dzień.. Wtedy przegrywa ze smartfonem, którego masz w kieszeni.
|
W sumie moge sie zgodzic, czesciowo... Wlasnie jestem w swoim rodzinnym miescie, ktore niestety rzadko moge odwiedzic. Zabralem z soba ipada i musze przyznac ze jest to swietne urzadzenie na takie wyjazdy, dlaczego? Otoz dlatego, ze nie pracuje na nim, przegladam net (nie za duzo, wole piwo z kumplami, ze szwagrem...) wlasnie skonczylem ogladac film nie niepokojac innych domownikow w kuchni ("Buried" polecam, taki maly ot). To wszystko moge zrobic nie ladujac baterii, bez szumu, halasu itp. W warszawskich korkach ten sprzet jest niezastapiony, jezeli mamy tylko jak podlaczyc sie do Internetu. Ja posiadam tylko wersje wifi, wiec wygrzebalem stara nokie n95, kupilem program joiku spot i net mam tam, gdzie go potrzebuje. Tablet (juz nie wazne czy ipad czy cos z androidem) daje mi komfort jakiego nie mam w smartfonie czy latpopie w takiej sytuacji. Nad pierwszym ma przewage w wielkosci i rozdzielczosci ekranu, nad drugim w mobilnosci, dlugosci pracy na baterii oraz halasu (nie ma zadnych wentylatorow itp, bezglosne urzadzenie). Gotowosc do pracy w mniej niz 1/10 sek robi wrazenie. Oczywiscie nie zastapi mi laptopa w pracy, ale jezeli chodzi o rozrywke ato jest niezastapiony. Smartfon jest najlepszy w miescie, na chodniku gdy trzeba cos szybko sprawdzic, zabic nude w metrze czy autobusie itp. Na dluzsza mete jest meczacy z powodu malych rozmiarow. Tablet ta luke eliminuje. Do pracy nie sie nie nadaje, ale to idealne wypelnienie miedzy iphone (lub jakiegos tel z androidem) a laptopem.