Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.04.2011, 22:32   #4
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
A osoby starsze i samotne? Niestety na dzień dzisiejszy sam internet to za mało.
W zasadzie tak, ale ten problem mógłby rozwiązać ankieter telefoniczny. Jeżeli ta osoba nie ma telefonu (co jest raczej nie możliwe w dzisiejszych czasach) to mógłby się ktoś z gminy pofatygować, są ludzie od pracy w terenie, a i myślę że takich osób do obejścia wtedy nie byłoby wiele.

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Uwierz mi ale praca biurkowa nie zawsze == siedzenie i nic nie robienie.(nie pracuje w państwówce )
Ja też tak nie uważam, praca biurowa jest jak każda inna, tak samo wymaga pewnych umiejętności i wiedzy jak praca fizyczna. Bywa, że praca biurowa jest cięższa, a to presja czasu, a to ciągłe wymagania. Bardziej chodziło mi o ludzi z GBS. Wiem co widziałem podczas PSR w gminie. Za wyjątkiem pani lider, która pomagała jak mogła, choć momentami ją to przerastało, reszty w GBS nie widziałem, żeby kiwnęli palcem, a premie dostali. Do tego panie z podatków przez 2 tygodnie siedziały i wykreślały osoby ze spisu wg kryteriów, aby zmniejszyć listę, a i tak system informatyczny przydzielał wszystkich po kolei. Robota tych pań poszła na marne.
Podsumowując, ciężko było, ale z paniami, które się zaangażowały jakoś to przeszło. Dodam, że w GBS nie pracują 3 osoby, a tyle właśnie coś robiło (oprócz rachmistrzów).

To wszystko jest źle skonstruowane, zaczynając od systemu informatycznego, po system wynagrodzeń za spis.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post