Cytat:
Napisany przez M@X
Podzespoly sa prawie te same co w architekturze IBM-PC. Nie o to chodzi. Place za jakosc wykonania, najwyzszej klasy materialy, genialne Unibody, najwyzszej klasy matryce IPS, gladzik ze szkla i - przede wszystkim - za OS X. Slowem - w pelni swiadomy zakup ;-)!
|
Nie prawie te same... Podzespoły są IDENTYCZNE. Jako użytkownik MBP 13' nie widzę żadnych różnic w sprzęcie względem PC. Materiały nie są najwyższej klasy, np kontrolery firewire w macbookach to szmelc, w niektórych tanich PC lepsze montują (montaż dobrych układów FW zakończył się na ostatniej serii MBP nie UNIBODY). Nie działają poprawnie z wysokiej klasy interfejsami audio firewire, popatrz na forach makowych jaki ludzie mają z tym problem..... a przecież jest to sprzęt reklamowany jako ideał dla muzyka/montażysty! Macbooki Pro nie mają matryc IPS, jedyne urządzenia w ofercie apple które je posiadają to niektóre modele iMac, monitory Apple Cinema Display oraz iPad.
Przyznam, że obudowę Unibody też uważam za kawał dobrej roboty. Mój MBP nie ma gładzika ze szkła (nie był wymieniany, posiadam go od nowości), albo ja o czymś nie wiem.. który model posiada? Chętnie przejdę się do iSpotu i zobacze to w akcji..
Co do OS X jestem ogólnie tego samego zdania.
Jakość wykonania - tutaj Apple w niczym nie odstaje od innych producentów, nie przesadzajmy....