Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.04.2011, 15:06   #9
Drakson
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.04.2011
Drakson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich użytkowników. Jeśli napisałem w złym dziale, proszę o przesunięcie.

Potrzebuje waszej pomocy (szczególnie twojej Berion) otóż, od jakiegoś już czasu jestem posiadaczem PS2 wraz z exploitem FMCB 1.8, o którym co nie co wiem, ale nigdy jakoś nie poświęcałem większej uwagi na to, co i w jaki sposób mogę sobie zainstalować na karcie. Użytkownicy FMCB jak za pewne wiecie, aby uruchomić kopie zapasowe na PS2 potrzebny jest program ESR, program jak większość z was, posiadam. Jednak są gry, które nie działają z ESR r9b np. Jak 3, który "freez'uje" na filmach i niestety pozostaje już tylko reset konsoli, lub granie bez możliwości oglądania filmów, przez co wiele się traci na fabule.

Rozwiązaniem mojego problemu jest ESR w wersji Gui (nie wiem czy nadal najaktualniejsza wersją to, Gui - test 2, czy być może jest jakaś nowsza) pozwalający przed uruchomieniem gry, ustawić odpowiednie opcje (Disable ESR after IOP Reset oraz Use Synchronous) umożliwiające prawidłowe działanie gier.

Moja prośba, czy ktoś może wyjaśnić jak wgrać ESR w wersji Gui na kartę pamięci poprzez pendrive'a? Czy muszę usuwać ESR r9b z karty pamięci (czego nie chciałbym robić) czy jest jakaś możliwość, by ESR Gui nie instalować na stałe na kartę, tylko uruchamiać z pendrive'a wtedy kiedy tego potrzebuje?

Czekam na wszelką pomoc oraz opisanie krok po kroku, jak uruchomić/zainstalować ESR Gui (jestem laikiem w sprawach FMCB i nie chciałbym czegoś popsuć/usunąć) Pozdrawiam .
Drakson jest offline   Odpowiedz cytując ten post