Cytat:
Morał nr 1 tej historii:
Internet nie jest rozwiązaniem dla problemów twojego życia.
|
Jasne, że nie jest. Internet to po prostu wirtualny śmietnik informacji.
Cytat:
Morał nr 2 tej historii:
Nawet, jeśli nie masz e-maila, a pracujesz wytrwale, możesz zostać milionerem.
|
Też prawda. Jednak email jak telefony komórkowe są w dzisiejszym świecie raczej niezbędne.
Cytat:
Morał nr 3 tej historii:
Jeśli dostałeś tę historię przez e-maila, to znaczy, że jesteś bliżej sprzątacza, niż milionera...
|
Dlaczego bliżej sprzątacza?
Cytat:
|
Napisany przez pali
1. co ma dowieść ten cytat z wiki?
|
Pokazałem Ci definicję grupy dyskusyjnej. Jak dla mnie wszystkie sposoby wymiany narzędzi podpadają pod grupę dyskusyjną.
Cytat:
2. Ja wiem, że lista to świetne rozwiązanie i bardzo je lubię, nawet jestem zapisany do dziś na kilka list. Ale jestem przekonany, że na listę Banana zapiszą się 3 osoby Ludzie chcą to, co znają - czyli WWW. Internet to WWW.
|
Ale Google Groups umożliwia przeglądanie via WWW listy!
Jak pisałem wcześniej ten sposób wydaje mi się zaraz po forum najbardziej odpowiedni do wymiany informacji na studiach.
Założenie grupy i dopisanie członków czy rozesłanie zaproszeń to dosłownie chwila. Jeżeli znajdzie się osoba, która to zrobi dobrze to taka grupa będzie spisywała się bardziej niż super.
Cytat:
|
Napisany przez rosol
U mnie na roku spisało się forum dyskusyjne stworzone na jakimś tanims hostingu + rapidshare/speedyshare itp do plików (linki w postach forum). Rozwiązanie naprawdę bardzo dobre, niczego lepszego nie potrzeba i nie ma sensu sie w to bawić;]
|
U mnie na początku też było tylko forum(serwery uczelni) jednak nie miał kto o nie dbać i teraz tam jest burdel nie z tej ziemi.
Jeżeli ktoś ma tworzyć coś od podstaw to lepiej założyć grupę na GG lub czymś podobnym bo nic to nie kosztuje. Pliki oczywiście można trzymać na zewnętrznym hostingu jak RS, Spidshare itp. itd. i linki podawać w wiadomościach/postach.