Dyskusja: Windows 7
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2011, 13:38   #1389
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Na stacjonarnym - Samsung F1 320GB (7200RPM)

Na notebooku - Seagate 500GB (7200RPM)

Poprzednio miałem notebooka z Samsungiem/Seagate 160GB (5400RPM) i tak samo było szybciej niż jest teraz (był wtedy XP).

A co do reszty.. Wiem, że niektóre z tych rzeczy można skonfigurować i pewnie z czasem do tego dojdę. Na razie nie rozumie rozwiązań, które nie są jakoś wybitnie wygodniejsze (dla mnie wręcz przeciwnie), a wymagają jedynie większego nakładu pracy - czy to w postaci dodatkowych kliknięć, czy dłuższych ruchów myszą (miejsce pokazywania pulpitu, sposób pokazywania menu kontekstowego). To są minimalne zmiany przy pojedynczej czynności - na przestrzeni godzin pracy, dni i miesięcy przekładają się na wymierny zmarnowany czas.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Przypnij sobie do paska. Mnie też to irytuje i musiałem się oswoić z innym rozwiązaniem, właśnie tym na pasku.
Na pasku nie chcę, bo nie lubię mieć na widoku bałaganu (im mniej rzeczy na pulpicie tym lepiej - właściwie zwykle mam tylko jedną ikonkę - Kosz), ale zacząłem przypinać do menu start zamiast ostatnio używanych programów (z tego i tak nie korzystam). Właśnie szukając rozwiązania zastępczego. Zobaczymy, jak się sprawdzi.

Cytat:
Ja nie mam żadnych przycięć i mimo paru wnerwiających rzeczy wolę jednak 7kę, gdzie również wszystko wykonuje się błyskawicznie - chodzi tak samo szybko jak mój wykastrowany XP. Na gorszym sprzęcie niż 1GB RAMu i co najmniej 1.5GHz na jajko nie sprawdzałem i sensu raczej nie ma bo wiadomo, że tam XP będzie się lepiej sprawował.
Testuję cały czas na i7-720QM, 4GB (1333MHz) ramu, szybki dysk i dobra karta graficzna (czasami mam ochotę sprawdzić, jak by na tym chodził XP )

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 03.05.2011 o godz. 15:27 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post