Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2003, 21:56   #5
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
Ja tam się nie kłócę... Nie mam Asusa 52x, nie ja jestem autorem wątku, nie wiem. Ale czy ty Laser możesz coś skopiować w locie z prędkością 24x - z czym właśnie ma problem autor? Bo mi z twojego wykresu wynika, że mogą być z tym problemy...

A poza tym to czy uważasz, że jeśli napęd X ma napisane 52x i napęd Y też ma 52x na obudowie, to znaczy, że są to napędy o tej samej prędkości odczytu? Ja myślę, że nie i również na pewno znajdzie się napęd 40x szybszy od 52x. Być moze jest tak w tym przypadku. Ciekawe co ustali w końcu autor wątku.
Witam !

Ja tesh sie nie kłuce bo nie w tym rzecz polega - poprostu pokazuje ze na koncu cd ten naped osiaga ta prdkosc a srednia predkosc odczytu wynosi 40x

Moze mi nie uwierzysz ale nagrywam w locie z maxymalna predkoscia z jaka moge nagrywac czyli 44x i bufor wynosi 98% - jak chcesz to moge cos nagrac on the Fly 44x i zrobic zrzuty ekranu - nie ma sprawy

Jesli chodzi o predkosci - sa to podawane maxymalne predkosci jakie moze osiagnac naped w sprzyjajacych mu warunkach - wiec nie zawsze on sie rozkołysze do takiego speeeda - wiele razy tego doswiadczyłem

Nie jest powiedziane ze cdrom 40x jest zawsze wolniejszy od tego 52x to wszytsko zalezy od wielu czynników.

Pozdrawiam wszytskich

----------------------------------

Aha zapomniałem dodac - jak wyłacze DMA to nie ma mocnych nie moge nagrywac nie wazne czy w locie czy z hdd szybciej nish 16x - poprostu komp sie dusi i nie moze szybciej.

Tak wiec moja rada dla autora watku - właczenie DMA, instalacja ASPI oraz wyłączenie programów w tle szczególnie antywirusowych które bardzo skutecznie spowalniaja transfer danych - skanujac strumien / Golomb miał z tym problem - i okazało sie ze Norton skutecznie spowalniał mu kompa / po wyłaczeniu tego cuda wszytsko było ok.

Ostatnio zmieniany przez Laser : 26.02.2003 o godz. 22:02
Laser jest offline