Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2011, 22:51   #34
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Dzisiaj się pobawiłem tym googlegroups,
fajne to przez www (dla mnie wzrokowo działa to tak jak proste forum) ale każdy musi mieć konto google...
Jeśli tak jest, to masakra.

Rozwiązaniem byłoby całościowe wdrożenie Google Apps, ale po pierwsze to potężna maszyneria a po drugie Google zabrało możliwość prostego poproszenia o większą ilość kont (standard 50 jest). Kiedyś dostałem po prośbie o 20 kont - 2000 kont
Wdrożyli teraz Google Apps for Teams, ale nie ma możliwości prostej rejestracji, trzeba wystartować z domeną zarejestrowaną jako edu w Google - i trzeba się przebić do Googla z prośbą; na razie nie próbowałem, bo nie mam potrzeby.
Żeby to stestować spróbujcie założyć GA for Teams dla maila np. jasio@uw.edu.pl - "zaskoczy".

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Gdy www odpada, to już takie genialne nie jest - abstrakcja - tak jak @pali pisze,
statystycznie 1/3 będzie mieć problem z ogarnięciem tego i będzie robić chaos,
w mojej grupie od nowego roku pewnie znowu email wygra :/
Być może odpowiednie wdrożenie załatwi sprawę. Zobacz jak mistrz Google wdraża zapomniane technologie. Oni by listę wdrożyli Bananowi proponowałem listę + jednostronicową stronę www w domenie listy - na której byłaby prościutka instrukcja w stylu " Hej ho, wyślij maila na adres dyskusja@domena.pl i to wszystko".
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post