Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2011, 12:04   #3
yossi
Gość

Tak sobie myślę, że warto by zestawić w jednym miejscu wszystkie typowe odpowiedzi fanboy'ów Apple na zarzuty, że ich pięciokritnie przepłacony sprzęt nadaje się tylko do muzeum fanatyzmu.
Z mojej strony pierwsze propozycję są takie:
1. Nie stać cię i zazdrościsz (to jest jakies 95% odpowiedzi)
2. Nie miałeś w ręku, a krytujesz (troche się czerwienię w tym momencie bo mocherowy jestem)
3. Apple jest co prawda troche droższy w zakupie (jakies 500%), ale za to dostajesz w pełni funkcjonalne rozwiązanie sprzętowo-programowe, do którego już nigdy nic nie będziesz musiał dokupić (po prostu w nowej wersji musisz kupić nowy emejzing sprzęt)
4. Ta funkcja jest niepotrzebna bo nikt jej nie używa. Gdyby była potrzebna to Apple by ją zainstalowało, a jaśli tego nie zrobiło to znaczy, że jest niepotrzebna.
5. Co prawda NA RAZIE nie ma tej funkcji, ale będzie w następnej wersji (wystarczy tylko kupić nowe urządzenie i już jest)
6. Nie znasz się
7. Co prawda sprzęt po wyjęciu z pudełka i wydaniu zaledwie ok. 3000 PLN nie nadaje się do użytku, ale przecież wystarczy zrobić Jaibreak i już będzie działać. Przecież wszyscy producenci tak robią, że najpierw trzeba zahackowac ich oryginalny, zakupiiony legalnie system, żeby go normalnie używać.
8. Ten ficzer został wynaleziony przez Apple 10 lat temu, a teraz wszyscy go kopiują (np. foldery)

Proszę dodawać własne - będzie łatwiej odpowiadać nieuleczalnym fanatykom

Berion: zauważ, że moje 2 posty są odpowiedziami do 2 różnych osób i dlatego są oddzielnie.
Moje wyśmiewanie się z Apple MA realne podstawy - jesli ktoś twierdzi, że na jego platformę ( jakakolwiek by nie była) nie ma wirusów, to jest tylko śmieszny. Poza tym, w tym momencie nie śmieję się z Apple , tylko z jabłkonarkomanów, którzy twierdzą, że na Aplle wirusóew nie ma "bo nie".
Tako rzecze Sw. Steve, a z nim sie nie dyskutuje.
No i na koniec - nie zauważyłem, że podpadłem moderatorowi - niedobrze, no, ale zawsze można zabanować :-D

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 06.05.2011 o godz. 14:40
  Odpowiedz cytując ten post