Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.
|
Cytat:
Napisany przez andy
Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...
|
Stad nawet nazwa komputerów Apple - Power PC
Cytat:
|
Napisany przez wikipedia
PowerPC ***8211; architektura mikroprocesorów typu RISC oraz nazwa handlowa mikroprocesorów zgodnych z tą architekturą.
Architektura mikroprocesora PowerPC została stworzona przez konsorcjum firm Apple-IBM-Motorola znane pod skrótem AIM. Z początku mikroprocesory tej architektury przeznaczone były na rynek komputerów osobistych, z czasem stały się często używanymi w zastosowaniach serwerowych, klastrowych oraz w systemach wbudowanych. Mikroprocesor stał się podstawą opublikowanych przez AIM specyfikacji platform referencyjnych PReP oraz CHRP. Popularność przyniósł mu wybór na CPU komputerów osobistych Macintosh produkowanych przez firmę Apple w latach 1994-2006.
|
Żeby nie było, ze to ja wymyśliłem, czy Apple robi PR 
Wiki to niezależne, w sumie, źródło.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
|