Cytat:
Napisany przez andy
Nie znam dwóch pozostałych więc nie jestem w stanie ocenić.
A co rozumiesz przez wygodę?
Używam KeePass'a podobnie jak autor w/w wpisu. KeePass u mnie rezyduje w trayu, automatycznie odpala się z systemem i jest w trybie zablokowanym.
Wchodzę sobie np. na stronę www.facebook.com zatrzymuje kursor na loginie i wybieram skrót klawiszowy Ctrl+Alt+K po którym pokazuje mi się okno Keepassa proszące o klucz główny do bazy, wpisuje go klikam ok i mam okno główne KeePassa.
Naciskam Ctrl+F(uniwersalny skrót do wywołania wyszukiwania) wpisuję facebook i klikam ok. KeePass znajduje mi wpis i teraz mogę:
A) Manualnie skopiować login i hasło;
B) Wciskając Ctrl+V dokonuje "auto type" na tym wpisie i KeePass przekazuje login i hasło do formularza automatycznie.
|
Co rozumiem przez wygodę to teraz nie pamiętam (jak zostawiam programy to krótko opisuję każdy z nich razem z zaletami, żeby potem wiedzieć właśnie czemu wybrałem ten, a nie inny), natomiast już widzę, co rozumiem przez antywygodę
Naprawdę to co robisz ma być wygodniejsze od wpisania po prostu hasła ręcznie?
(ja wiem, że dochodzi podstawowa kwestia bezpieczenśtwa i trudności z pamietaniem bardziej skomplikowanych haseł - ale ten opis mnie trochę rozbawił

)