Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.05.2011, 11:41   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Jak tak dokładniej to opisujesz to.. brzmi to coraz gorzej
Dlaczego gorzej?

Cytat:
Chyba już wolę zostawić w Operze zapamiętanie mniej ważnych haseł, a te istotniejsze jednak wpisywać ręcznie. Wydaje mi się to prostsze
Tylko te hasła musisz pamiętać - dodatkowy wysiłek. W moim przypadku pamiętasz jedno hasło zbiorcze, pozostałe hasła pamięta za Ciebie menadżer haseł. Nawet przy wycieku bazy jesteś kryty, mocne główne hasło w połączeniu z opcją utrudniającą ataki słownikowe, bruteforce dają Ci 99% pewność, że nikt nie pozna hasełek.

Podsumowując, może i używanie KeePassa w sposób jaki opisałem jest bardziej skomplikowane niż posiadanie jednego hasła do wszystkiego, czy posiadanie bardzo prostych haseł jednak taka jest cena bezpieczeństwa.
Zanim się zdecydujesz na jakieś rozwiązanie przetestuj mój sposób - tak z tydzień.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online