Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.05.2011, 22:33   #632
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
I znalazłeś coś?

Miałem odłożone 4 programy do robienia kopii, dzisiaj postanowiłem je wypróbować i wybrać najlepszy.

Miałem takie:

- Cobian Backup

- Genie Backup

- GFI Backup

- czwartego nie pamiętam, bo od razu wywaliłem, ale nie był raczej warty uwagi.

Moje oczekiwania były (są..) bardzo proste:

- wybranie plików do kopii

- utworzenie archiwum zabezpieczonego hasłem

- przekopiowanie do wybranego katalogu

- wysłanie na serwer ftp.

Myślałem, że będzie to banalne, ale jak na razie nie udało mi się tego zrobić w żadnym z tych programów. Wszystkie bez problemu radzą sobie z robieniem kopii lokalnej (chociaż z GenieBackup mam problem, bo robi on archiwum w formie pliku otwieranego przez siebie (można ten zwykłym archiwizatorem, ale poza właściwymi plikami jest tam dużo dodatkowych śmieci) i nie udało mi się tego zmienić), ale żaden nie chce wysłać na ftp. Albo pojawia się błąd już na etapie wysyłania, albo nie wysyła się nic (chociaż operacja jest zakończona "sukcesem", albo wysyła się plik (dwa) o objętości 0 bajtów..

A już pomijając, że nie mogę sobie z tym poradzić, to najbardziej przypadł mi do gustu GFI Backup i ewentualnie jego wypróbuj. Jest trochę wolny (miejscami), ale ma sporo funkcji (nie wiem, czy wszystkie, o które pytałeś), niewykluczone, że obsługuje także rozszerzenia i jest bardzo wygodny w obsłudze (dla mnie najwygodniejszy z tych wszystkich). To swoją drogą też jedyny, który cokolwiek tworzy na ftp, szkoda tylko, że pusty plik..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post