Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Za 15 calowym przemawia:
- dużo, dużo lepszy ekran. W wersji Full HD (niestety trzeba przywyknąć) obraz jest podobno rewelacyjny (w co jestem w stanie uwierzyć widząc, jaki jest u mnie i wiedząc, że w tych nowszych jest jeszcze wyraźnie lepszy), w 17 calowych fatalny (zupełnie inna matryca). Teraz wchodzą jakieś matryce matowe w 17 calowych, które podobno są godne uwagi. Można też samemu wymienić, co kosztuje około 500 zł, ale nie wiem, czy chciałoby się w coś takiego bawić w nowym laptopieuje, że zakrywa się je często dłońmi pogarszając dźwięk. Niby drobiazg, ale może też mieć znaczenie
|
Trzeba przywyknąć to chyba mało powiedziane... Nie wyobrażam sobie takiej rozdzielczości na 15" bez zmiany DPI; niestety taka zmiana i tak nie obejmuje masy elementów, które pozostaną miniaturowe. 15" to w sam raz na notebooka, ale nie jeśli tam jest matryca o tej rozdzielczości - osobiście już wolałbym nieco starszą o rozdzielczości niższej. Za to jeśli matryce Full HD 17" okażą się przyzwoite, to mając wybór nie zastanawiałbym się za długo - wtedy minimalną wadą byłaby wielkość urządzenia, niewygodę przenoszenia rekompensuje jednak w sporym stopniu komfort pracy.