Cytat:
Napisany przez Patrix
Netbook - nigdy w życiu ! 
Co rozumiesz przez multimedialny ?
Multimedialny jest teraz każdy notebook - no chyba, że o jakiś grach piszesz...
Może być też na wyrost mocy, tylko czy warto płacić ze sporą nadwyżkę mocy, jak laptop daje radę przez te 4-5 lat max - potem i tak zmieniamy ?
|
No gry trochę też. Nie te super najnowsze, bo to już musi być maszyna specjalnie do tego przeznaczona, ale multimedialny to dla mnie komplet - filmy, muzyka, gry i wszystko okołozwiązane.
Cytat:
Pomyśl teraz co ja mam z 15,4" . Taka 13" to już potem będzie pikuś.
|
Wszystko zależy od zastosowania. Nosiłem poprzedniego prawie 4 kilowego DELL'a 15,4'' na uczelnię i nie było problemu, a noszenia tego biznesowego HP (niecałe 2kg, bliżej 1,5) do pociągu miałem dosyć po miesiącu.
Cytat:
Co do stacjonarki, ja już dawno zrezygnowałem z wypasu na rzecz oszczędności energii...
Mam tam jakiegoś AMD z serii E (nawet już nie pamiętam), mATX ze zintegrowanym GF Nvidii HD i 4GB RAMu - kompa w ogóle nie słychać
|
Ja mam konfigurację już prawie trzyletnią, ale taką, że ostatnio bez problemu uruchomiłem Crysis 2 na maxa, a komputer jest niesłyszalny. Ale fakt, że chłodzenia z niego raczej bym do obudowy laptopa nie upchnął
Cytat:
|
Nie będę tu się sprzeczał - nie badałem tego.
|
Też nie dociekałem, ale tak wyczytałem przy wyborze notebooka na forach. Raczej jest to prawda.
Cytat:
Nie zaciąłem się na tych 13 calach, jak dorwę coś ekstra z 15,4" to dalej będę łapę katował...
ale miło by było dorwać zawodnika najlżejszego w swojej klasie.
|
Nie mówię, że 13 cali to zły wybór (jeśli świadomy). Po prostu nie powinien według mnie być droższy od 15'6, tak jak w tym akurat modelu. Pewnie są inne i tańsze.
A laptopy Sony od dłuższego czasu mi się podobają. Nawet myślałem o sprawieniu sobie takiego. Ale uważam, że są za drogie względem tego, co sobą prezentują. Nie lubię płacić tylko za logo na obudowie.