Dyskusja: Electro.pl
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.05.2011, 15:21   #43
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Ciężko coś doradzać nie widząc tego TV, z tego co piszesz niekoniecznie jest to uszkodzenie mechaniczne powstałe w transporcie. To dywagacje, ale przypomina to uszkodzenie powstałe podczas zmrożenia telewizora.

No ale dwie uwagi:

1. Jeśli nie minęło 10 dni, możesz spróbować powiadomić sklep o odstąpieniu od umowy. Ew. uszkodzenie mechaniczne nie ma tu teoretycznie nic do rzeczy, bo towar zwracasz "w stanie niezmienionym". Oczywiście domyślamy się, że sklep sprawdzi i nie uzna "stanu niezmienionego", no ale chodzi o to, że dalsza batalia będzie toczyć się o prawo zwrotu.

2. Nie wiem którym kurierem electro.pl wysłał ten TV (korzystają z kilku), ale prawdopodobnie fabryczne opakowanie tego telewizora nie spełnia wymagań firmy kurierskiej. Nie wiem jak to ew. zaniedbanie wykorzystać w tej konkretnej sytuacji, ale może przydać się.

Ja bym im ten TV odesłał, z uwagi na "psychologiczny" trick: dopóki towar jest u Ciebie, to tylko Ty masz problem, a dla electro.pl jesteś kolejnym awanturnikiem Gdy będzie u nich, to obie strony mają problem. No ale AD pkt2. odsyłając w tym samym pudle dopuszczasz się podobnego zaniedbania....
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post