Dyskusja: Audio CDR
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2003, 04:00   #7
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Cesarz napisa***322;(a)

tak apropo to ja na swojej tdk 32/10/40 nagrałem muze na 5 płytach cdr-audio i je musiałem wyrzucić a nagrywałem 8x
Bo za szybko nagrywałeś.
Po nagraniu pierwszej nie wpadło Ci do głowy, że coś jest nie tak?!
Domyślam się, że twoja nagrywarka to TDK CyClone 32/10/40 - na niej można nagrywać najwolniej 4x...

Powtórzę, w szczególności dla porkbone, autora wątku, bo Cesarz namieszał, jak każdy samowładca: CDR opisane jako Audio to reklama, ale to rzeczywiscie są zazwyczaj płyty z górnej półki, no i mają te 650mb.

Z tego, że są audio nijak nie wynika, że można je spokojnie nagrywać 8x.

Mała dygresja:
Kiedyś próbowałem nagrać Audio na stacjonarnym nagrywaczu Denon i odrzucił on Verbatim Pastel i dwie inne, natomiast Audio łyknął bez problemu - być może niektóre stacjonarne odtwarzacze nie przyjmą CD Data. W końcu w cenę Audio wliczone są opłaty licencyjne. Ale nie wiem, może ktoś inny się wypowie. Nie sprawdzę też tego teraz dokładniej, bo ten Denon nie jest mój.

Osobiście polecam Ci TDK Audio, nie dlatego, że mam coś do innych, ale TDK używam i znam je - są bardzo dobre. A cena? Ja kupuję po 2,70 - 3,20 w grubym pudełku. Do muzyki ludzie chcą często mieć takie właśnie pudełka - można wstawić okładkę z "grzbietem". Jeśli kupisz płytki na szpindlu i dokupisz pudełko to cena będzie porównywalna.

Aha, istnieje teoria, że dla Audio są dobre czarne płytki, ale o tym to już poszukaj w archiwum

Ostatnio zmieniany przez pali : 27.02.2003 o godz. 05:09
pali jest offline