Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2011, 17:24   #6
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail Podgląd Wiadomości
Poduszkę - na tyłek Jodyna. To tanie, ale bardzo się może przydać.
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
moje poczatki byly bolesne
ale to dlatego ze nie jezdzilem wczesniej na lyzwach
Hehe, no tak tego się obawiam

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
- IMO najważniejsze w rolkach jest to, żeby but dobrze leżał, był sporo ponad kostkę (dlatego odradzam sprzęt do szybkiej jazdy) z pewnymi zapięciami. Dlatego na pewno nie zakup przez internet, chyba, że będzie w pobliżu i będzie można przymierzyć.
Też sądzę, że kostka musi być sztywna na boki
wtedy i but powinien się trzymać prosto i unika się ryzyka jej zwichnięcia.

Zakup przez Internet w zasadzie odpada, chyba, że dorwę identyczny model, który np. mierzyłem w sklepie.

Cytat:
- nie cierpię jak rolki są głośne; syn śmiga i go nie słychać, a u mnie ten dziwny materiał, ni to guma, ni plastik, wyraźnie szumi po podłożu. Chociaż może to łożyska? Nie wiem, ale warto zwrócić uwagę.
Właśnie też nieraz słyszę jak ludzie na różnych sprzętach śmigają,
jedne słychać, a innych prawie wcale.

Cytat:
Polecam rozrywkę - przynajmniej człowiek się porusza trochę; syn opanował podstawy i już się nie wywala podczas 3 jazd po 30-40 minut. Ludzie na podwórku co prawda patrzą się na mnie z jakimś tajemniczym uśmiechem typu "zwariował dziadek", ale się nie przejmuję
Fajnie fajnie, gratulować, że masz ochotę

Wklepałem frazę w google i pokazał się całkiem dobry kurs:
http://mamzdrowie.pl/nauka-jazdy-na-rolkach/

Jak wiadomo, to nie zastępuje praktyki,
choć dobrze być trochę świadom techniki, i nie odkrywać jej na nowo po błędach.

---
O wymianie łożysk w zasadzie pierwszy raz słyszę, one nie są zintegrowane w kółkach ?
Przy zakupie widzę, trzeba brać jeszcze na uwagę kwestię dostępności części...

Jeszcze sprawa do tych co już dłużej śmigają na tego typu sprzęcie,
jakiś przykład dobrego sprzętu, chodzi o linki/fotki bo sprzedawcy jak to sprzedawcy przede wszystkim chcą sprzedać