Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.05.2011, 23:03   #9
jarek123
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.09.2010
jarek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Chyba tutaj takiego nie ma.
Bardziej pytając za 1 razem liczyłem na pytanie typu: pokaż printscreen z plikami to może coś podpowiem/y. No ale lepiej liczyć na siebie

Cytat:

Przestałem ripować gry w połowie życia PS2.
Dorobiłeś się dysku 2TB i Network Adaptera na SATA z Chin? (swoją drogą ciekawe czy on działa tzn to NA na SATA).

Cytat:

Jeśli z 512MB to bez sensu.
Chyba z 256MB jakieś 200-218 jest wolne, nie wiem dokładnie bo podane było w innej jednostce a mi zależało tylko przed snem film odpalić.

Cytat:

Nigdy nie słyszałem o dysku NTSC. Co innego o systemie plików: NTFS...
Mój błąd, ale wiesz o co chodzi. Mam dysk w PC np. dwa. Oba z s. p. NTFS i niby jak miałem to podpiąć do multimena by X-SELECT grę odpalić...

Cytat:

Nie są, nie były i nie będą potrzebne. Kastruj. ;]

Sony zaimplementowało tę funkcję na wypadek gdybyś mieszkał gdzieś w dżungli, na pustyni, w tajdze etc. bez dostępu do sieci i pechowo gra wymaga wyższego fw niż masz w konsoli. PS3 się wtedy pyta czy update'ować z płyty. Taki sam mechanizm jest w PSP i jego grami na UMD.
To drugie to się domyślam, tylko czy te pliki się nie przydadzą kiedyś do innego CFW? Gra nie sprawdza całej pojemności płyty/obrazu? Nie będzie?

PS. Tak poza tematem. Kiedyś szukałem jak wyjąć z Tekkena 5 PS2 pliki aby zrobić osobne gry T123 AC na liście w HDL oraz jakoś podmienić mu pliki by odpalił też Tekken Tag Tournament wersję z Automatu (jak znawcy wiedzą emulacja jej nadal jest słaba). Doszedłem do tego, że do Tekkena 4 był unpacker i packer plików, a do T5 nie. Niestety Tekken 5 zawiera pliki .BIN pokaźnych rozmiarów z których nic nie wynika. Znalazłem jakiegoś kolesia co może taki unpacker napisać za 30$ chyba. No i spasowałem

Znasz albo masz skilla w tym temacie? Bardzo bym chciał mieć TTT wersję Automatową (tą z grafiką PSX) na PS2 żeby nie kupować bebechów automatu (no chyba, że samą grę czt. wsad dla legalności). Bo fanem od 3 jestem

Możesz to przenieść to innego tematu jak trzeba, chyba, że nic na ten temat nie da się zrobić jeszcze...
jarek123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post