Wydzieliłem posty do nowego tematu - wybitnie nie pasowały do CFW. Mam prośbę, wpisujcie się do już istniejących tematów lub róbcie nowe jeśli poruszane zagadnienie ma się tak jak pięść do... no. ;]
- - -
Cytat:
Napisany przez jarek123
Bardziej pytając za 1 razem liczyłem na pytanie typu: pokaż printscreen z plikami to może coś podpowiem/y. No ale lepiej liczyć na siebie 
|
Jak w życiu. Złudne to poczucie polegania na kimś. Przekonałem się już w swoim życiu wielokrotnie.
"Print screen z plikami" to kiepski pomysł. Lepsza lista, miło by było jak jeszcze z rozmiarami. Tytuł gry + jej nazwa katalogowa (np. BCES-12345). Uwagę kieruję do wszystkich, na przyszłość.
Cytat:
|
Dorobiłeś się dysku 2TB i Network Adaptera na SATA z Chin? (swoją drogą ciekawe czy on działa tzn to NA na SATA).
|
Raczej przestało mnie bawić granie bez filmików. ;d A tak naprawdę to gdzieś pod koniec życia PS2, zaczęli cudować, potem PSP i szyfrowane tablice munge'y. Przekracza to moją wiedzę i co najważniejsze chęci.
Na PS3 pewnie będzie łatwiej przez jakiś czas. Konsola była nietknięta przez ponad połowę swojego życia i takie złudne przekonanie o bezpieczeństwie teraz pokutuje (np. w Mortal Kombat 9 wszystko leży na wierzchu plackiem niczym goła baba na plaży nudystów

).
Zapowiadałem to wcześniej i na razie się nie spełniło: uważam, że niedługo gry zaczną sprawdzać LBA plików jak dawniej lub nawet odnosić się bezpośrednio do sektorów. Wtedy żaden obecny backup manager nie uruchomiłby gry (nawet jeśli ta byłaby dla fw 00.0000). Może dodatkowo media flag? I pozamiatane... dopóki ktoś nie napisze od zera emulacji napędu.
Cytat:
|
To drugie to się domyślam, tylko czy te pliki się nie przydadzą kiedyś do innego CFW?
|
Do CFW są oficjalne releasy, a nie takie cudaki (zauważ, że to nie są 1:1 fw jakie pobiera się ze strony Sony).
Cytat:
|
Gra nie sprawdza całej pojemności płyty/obrazu? Nie będzie?
|
Nie i raczej nigdy nie będzie sprawdzać. To bardziej w gestii fw konsoli leży. Grę interesuje tylko zawartość USERDIR i tylko jej EBOOT i zasoby. Ikonki, pierdy, bombki i reszta cudów jej nie interesuje (nawet PARAM.SFO).
Cytat:
|
Tak poza tematem. Kiedyś szukałem jak wyjąć z Tekkena 5 PS2 pliki aby zrobić osobne gry T123 AC na liście w HDL oraz jakoś podmienić mu pliki by odpalił też Tekken Tag Tournament wersję z Automatu (jak znawcy wiedzą emulacja jej nadal jest słaba).
|
T1/2/3 to gry na PSXa, więc nie masz szans na uruchomienie ich z poziomu HDLa. W trybie PSX, IOP wywala wszystko ze swojej pamięci i zamienia się w procek od PSXa, a nie da się napisać takiej aplikacji tylko po stronie EE.
Nie jestem znawcą Tekkena i pierwsze słyszę aby TTT był na automatach inny niż ten na PS2. Przekonany byłem, że są jak dwie krople wody.
Cytat:
|
Znasz albo masz skilla w tym temacie?
|
Zdolni ripperzy są na alucard.cc. Całe forum poświęcone jest ripowaniu, a download pęka w szwach od ext/reb, ripkitów i reszty tego rodzaju wynalazków.
Po za tym hmm... ext/reb do T5 to zdaje się był w Expert Toolu.