Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2011, 14:24   #12811
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Obejrzałem sobie w sobotę relacje z tej szopki i do tej chwili nie mogę otrząsnąć się z niesmaku...

Przede wszystkim to było bodajże 17 spotkanie prezydentów z Europy Środkowo-Wschodniej, a Obama był tylko honorowym gościem tego spotkania. Nawet na oficjalnej stronie prezydenta próżno szukać listy gości, zamiast tego całą notę zapełniają urywki z przemówienia Obamy.

Oglądałem jak goście podchodzą kolejno do Obamy, ściskając mu dłoń a komentatorzy w TVN nawet nie mówili kto zacz, bo nie wiedzieli - zastanawiali się na wizji kto to taki.

Ewidentnie Obama wystąpił w charakterze gospodarza, a nie gościa, co dobitnie zaakcentował opóźnieniem, aby przyjechać jako ostatni.

Organizatorem tego spotkania był oczywiście Sikorski, w którego rękach jest cała polityka polsko-amerykańska, bo Sikorski "zna się". Niestety nie zna się i nie jest traktowany poważnie przez Amerykanów. To karierowicz pisowski, którego kompetencje w polityce z Amerykanami dobrze ilustruje historia, jak pojechał spotkać się H. Clinton - która wyjechała z miasta, zamiast stawić się na umówionym spotkaniu...

Jedyne co pokazaliśmy to uniżenie i służalczość, jak w republice bananowej. Pokazaliśmy też, że nie mamy pojęcia co my w ogóle od USA chcemy. Dziennikarze na siłę szukali tematów: gaz łupkowy dzięki któremu będziemy mieli "taniej" - co jest kretyńskim argumentem, nieszczęsne wizy, czyli postawa parobka... Masakra. Tę wizę dostaje każdy bez problemu, kto jedzie tam turystycznie, uczyć się czy do wartościowej pracy. Jeśli jeździ co chwila, to dostaje wizę na 10 lat.

W kontekście tego wszystkiego "roboczy diner" Komorowskiego to dla mnie o jedną wpadkę za dużo. Błędy ort. przełknąłem, ale tego prowincjonalizmu nie daruję. Gdyby Gierek publicznie mówił do Breżniewa w języku polskawo-rosyjskim, to lud by ten kraj podpalił.

Biedny kraj biednych głupich ludzi. A jedyna krytyka w polskich mediach to obrazkowe historyjki.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online