Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.06.2011, 06:17   #12837
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
(...)
@Kris, ja słomy w głowie nie mam i takiego poglądu jak parafrazujesz też nie mam,
ale jak firma ma wymagania na rolkę papieru, a w zamian oferuje średnią krajową to jest to wyzysk.
Wiedza z uczelni to 'wszystko po trochu' w wielu przypadkach nie zakrawa nawet o narzędzia wymagane przez pracodawcę,
bo ten tego wymaga - 'znajomość praktyczna', niby skąd ?
Kursy kosztują, miałbym je niby opłacać z moją 'średnią krajową' - w wielu przypadkach to nie wystarczy...

J/w pisałem, wiedza specjalistyczna/narzędzia specjalistyczne = kursy, kursy to koszt,
oferując firmie swoje usługi w takich specjalizacjach to chyba normalne, że chcę więcej ?
Zdobycie tej wiedzy mnie kosztowało, dlaczego pracodawca ma to mieć w zasadzie za darmo ?

Za granicą się dziwią, że ten sam Polak, którego najęli potrafi robić dużo więcej, niż to do czego go zatrudniono,
przecierają oczy, bo tam po wymianę bezpiecznika w klimatyzacji woła się kogoś innego 'od tej właśnie roboty' - a pan Polak robi to gratis.

U nas w Polsce tak to się rozwydrzyło, że chcą nas nająć i mamy robić najlepiej wszystko, najlepiej za półdarmo.

Tak to postrzegam.
Ojej, wszyscy chcą Cię, bidnego wykorzystać... niedobre te firmy, niedobre.

Słomy w głowie może nie masz, ale o żeby założyć swoją działalność, być sobie sterem, żeglarzem i okrętem i dla tych niedobrych firm świadczyć usługi rozliczane fakturami, to nawet nie pomyślałeś... a to dla nich najlepsze wyjście, bo koszty pracy są wysokie.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post