Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.06.2011, 09:14   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
andrzejj9, na jaką farbę (faktura) naklejałeś ?

W zasadzie wpadłem na pomysł, aby naklejkę użyć jako szablon
- pomalować fragment/pas ściany na ciemniejszy podkład, na to naklejka, a dalej całą ścianę pokryć docelowym kolorem,
po jakimś czasie można zdjąć naklejkę i gotowe by było

Kolejne pytania:
- czy farba lateksowa ma dobre krycie i można zamalować ciemniejszy fragment na jasny i nie będzie widać ?
- z oderwaniem naklejki czekać na całkowite wyschnięcie, czy ściągać jak już chwilkę złapie farba ?
Nie chciałbym razem z naklejką oderwać kawałka farby, której nie chcę - bo nie wiem jaka ta emulsja lateksowa jest...
Dulux One (once).

Nie wiem, czy większy wpływ na odpadanie miała farba, czy faktura ściany. Bo jednak jest w tym pomieszczeniu dość chropowata. A i klej jakiś specjalnie mocny się na tych naklejkach nie wydawał. Być może te z Allegro mają mocniejszy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post