Od kilku miesięcy korzystam z
http://getinonline.pl , który już tutaj zachwalałem. Jest całkowicie darmowy, a nawet złotóweczka wpada za przelew przychodzący czy płatność kartą pow. 100 zł - max. 60 zł w miesiącu.
W sumie jestem zadowolony.
Niestety skasowano możliwość wypłaty gotówki w oddziałach Getin -
jedyną możliwością wypłaty gotówki jest bankomat.
Jest to bank całkowicie internetowo-telefoniczny.
Jedyną operacją, jaką można wykonać w oddziale Getin jest bezpłatna wpłata gotówkowa na konto. Z punktu widzenia oddziału Getin, getinonline.pl jest obcym bankiem. Nawet nie ustalą numeru konta; aby dokonać tej wpłaty trzeba podać swój numer konta. Na dodatek taka wpłata księguje się po nawet 3 godzinach.
Wpłatomatów brak.
Interfejs internetowy OK, choć ma śmieszną cechę - po zalogowaniu nie pokazuje aktualnego stanu konta, trzeba coś kliknąć aby się odświeżyło. Można się zdenerwować albo mile zaskoczyć fikcyjnym stanem konta

Pominąwszy tę wadę jest responsywny, dość przejrzysty itd
Zabezpieczenia - wyłącznie stałe hasło maskowane do logowania + obowiązkowy SMS z telefonu komórkowego do transakcji (stacjonarny nie). Do kontaktu z infolinią hasło telefoniczne. Brak w ofercie tokenów RSA.
Karta płatnicza MasterCard PayPass, personalizowana imieniem i nazwiskiem.
Brak możliwości ustanowienia jakichkolwiek limitów transakcji.
Transakcje z karty księgowane dość szybko. W innych bankach wydaje mi się bywa nieco wolniej.
Podsumowując, jest to raczej bank do trzymania drobniejszych pieniędzy, choćby z uwagi na brak limitów, których też nie można zastąpić np. subkontami.
Z innych produktów, tj. konta oszczędnościowego (które dostajesz z automatu), kart kredytowych, lokat itd nie korzystam, więc nie mam zdania.
Od niedawna mam też konto "Online" w Eurobank, czyli kolejnym banku polskiego biznesmena, niestety już zmarłego.
Płatne 7 zł przy braku wpływów 1000 zł lub saldzie mniejszym niż 10 000 zł.
(mają też wersję bezpłatną, ale nie znam). Można sobie wpłacić na chwilę... Oby mieć
Token RSA sprzętowy - 2 zł miesięcznie. Można nie brać sprzętowego i zainstalować bezpłatny token na komórce. Jeden z dwóch jest obowiązkowy.
Czyli konto może być darmowe.
Nie wymagają posiadania komórki, brak haseł SMS.
Interfejs www super, bez zarzutów - chwalą się nawet jakąś nagrodą.
Nie ma hasła maskowanego na www
Przy wizycie w oddziale można konto założyć od ręki, włącznie z otrzymaniem karty Visa (nie będzie nadrukowanego imienia i nazwiska).
W oddziale można załatwić wszystko.
Limity transakcji do zmiany wyłącznie w oddziale (dla mnie OK).
Wpłatomaty są. Wpłata księgowana natychmiast.
Korzystam z oddziału w Carrefour Wileńska - bardzo polecam, dobra i kompetentna obsługa.
Podsumowując: to dalej konto dla biedaków, ale Eurobank wygląda na bank z prawdziwego zdarzenia.
Konto Online jest dobrym kompromisem pomiędzy bankiem full Internet a klasycznym z oddziałem.