Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.06.2011, 14:00   #2295
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
- ISO jest tu oczywiste. Choć jak na kompakt, to z 640-800 i tak nieźle sobie radzi, ale efekty są gorsze i to widać. Już powiedziałem, gdzie to ograniczyć to jakiejś sensowniejszej wartości i zobaczę, jakie będą efekty.

Choć tak, jak użycie większego ISO w ciemnym pomieszczeniu mogę zrozumieć, tak automatyczne używanie go przez aparat w słoneczny dzień jest dla mnie zagadką..

- kompresji jpg jest minimalna - tzn. jest na najwyższym ustawieniu. Zapisując zdjęcia również nie były kompresowane (przynajmniej w tej paczce, ale Imageshack chyba też w nie nie ingeruje)

- co do front focus to nie wiem, ale kilka zdjęć faktycznie z łapaniem ostrość trochę niezbyt wygląda.. Tu już też podpowiedziałem, żeby potestować z ustawionym innym trybem

- raz był i wtedy zdjęcie było w ogóle godne pożałowania (tak przyciemnione, że słoneczny dzień wyglądał jak o zmroku). Tu jest wszystko na automacie (ale bez tematów).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post