@Berion przyjacielu, odgrzewam temat, bo po co śmiecić z nowym

powyższy przerabiałem z grą Rachet, ale to było dawno i pomógł jedynie format, po za tym wtedy pokazywało nieprawidłową ilość wolnego miejsca, ale jakieś było.
Teraz mam 500 Gb i pkazuje ilość wolnego 0 (słownie zero) nie da się w nic zagrać nawet w te gry które już są zainstalowane i mają save'y, bo na ogół gra ma autozapis i sprawdza ilość miejsca

jak jest null to się nie uruchamia. Przez FTP wgrywałem pliki pojedyncze po kilka Gb i kasowałem nic się nie zmienia dalej jest zero. Kasowałem z poziomu konsoli i z FTP-a

nic nie pomaga, format raczej nie wchodzi w grę). Z poziomu menu serwisowego (?) robiłem przywróć listę plików nie pomogło, zaraz spróbuję "odbuduj bazę...", ale obawiam się tego samego ;(
i teraz pytanie - czy nie spotkałeś się gdzieś z odpowiednikiem sprawdzania błędów i naprawą ww może jakieś inne sugestie, mój angielski jest zbyt cienki, aby zrozumieć co piszą na zagranicznych forach. Nie wiem co też było tego przyczyną próbowałem uruchomić grę Rockband 2 ale z powodu niepodłączonej kamerki nie dało się, więc wyszedłem standardowo z gry, gra nie tworzyła żadnych plików na HD, grałem też w Brunswick Bowling, który stworzył jedynie pliki save'u i po za tym nic nowego nie instalowałem. Acha wszelkie operacje z kasowaniem są dziwnie krótkie, tak jakby usuwało tylko adres katalogów z hd i już go nie widać ani pod managerem plików na konsoli, ani przez FTP. Dobra idę robić przebudowę bazy danych, napiszę jaki efekt.