Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2011, 09:16   #12892
Stanley
noob

Data rejestracji: 26.02.2005
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Pewnie. Wczesniejsza emerytura, trzynastki, barborki, dodatki, 6 godzin pracy po odliczeniu zjazdow, plakanie w rekaw zwiazkom zawodowym i jeszcze podwyzek chca... Zasuwac do 65. roku zycia za srednia krajowa i zobaczymy jak sie ludzie beda palic do "dupienia na grubie"... -_-'

Zdanie moje osobiste i go nie zmienie. W razie czego czerwone reputy mile widziane ;-)...
Ja nadal nie rozumiem jednej kwestii - skoro wszyscy w całym kraju zazdroszczą nam, górnikom, tego jak to cudownie się mamy, czemu nie przyjedziecie do nas pracować w tym raju, w tej krainie miodem płynącą? A może wiesz tylko tyle, co sobie pooglądasz w telewizji?
Trzynastki - od lat już ni ema
Barbórka, 14-stka - jest, tylko że na te 'dodatki' to co miesiąc są strącane pieniądze z mojej wypłaty.
6 godzin pracy po odliczeniu zjazdów - a co, miałbym odliczyć sobie te 3-4 godziny czasami zanim dojde/zejde z pracy i prócz tego pracować czysto 8h? To bym pół dnia w robocie spędził.
Jeśli chodzi o płace - pewnie też znasz je tylko z opowieści. Ja Ci powiem, że w tym miesiącu z 2 świętami (czyli 2 niedziele w robocie) zarobiłem 2k zł do ręki + 500zł w 'dodatkach' jak to nazwałeś. Czy to jakaś mega piękna wypłata za robotę, którą wykonuje, nie uważam. Na budowie więcej zarabiają ludzie.
Czemu więc tam pracuje? Bo mnie sytuacja życiowa zmusiła. Zresztą, ktoś tam pracować musi, a Wy, ludzie najwięcej narzekający na to jak górnicy mają dobrze, nie chcecie do naszej braci dołączyć, żeby i w naszym bogactwie i luksusach się pławić. Dziwne to to.
Twojej ironii Patrix nie będę komentował nawet ;]