Cytat:
Napisany przez andrzejj9
ale niektóre trailery przyjemnie się ogląda (Uncharted...  )
|
Jakość Uncharted na pewno będzie wysoka, wnioskując po dwóch ostatnich częściach na PS3 i reszcie gier Naughty Dog.
Boję się tylko tego, że np. to przeskakiwanie będzie do zrobienia *tylko* na touchpadzie... Nie zdzierżyłbym takiego kretynizmu.
Cytat:
Czy coś z tej konsolki będzie? Zależy od ceny.. jak przywalą taką jak na ostatnią Experię, to nie ma szans.. Jeśli będzie na poziomie poprzednich PSP, to może, chociaż dużej popularności w dobie komórek nie wróżyłbym już żadnej konsoli przenośnej..
Ale może się mylę..
|
Nie tylko się mylisz, ale wręcz głupoty napisałeś (bez obrazy Andrzeju). Komórki i konsole (hand heldy) to zupełnie dwa różne rynki i telefony na dzień dzisiejszy nie są w stanie konkurować z systemami stworzonymi do gier (jakość merytoryczna gier, ergonomia itd.). Za dużo Patchera się naczytałeś.
Ponadto są tylko dwa systemy w tym segmencie, które będą się bić: 3DS i PSV (tak jak DS i PSP, jak GBA z NGP, jak GB/GBC z WS/WSC, GG itd.).
Cytat:
Napisany przez M@X
Widok i zycie to dwie rozne sprawy - raczej nikt nie pomyli tego z MS :-).
Co do antyaliasingu to tez zaluje, ale moze SGX543 nie da rady? Sprawdzil ktos?
|
3D kulki w menu? No proszę Ciebie... Jak mógł nie dać rady.
Cytat:
Co do interfejsu to nie rozumiem Was, bo ja mowie... WRESZCIE! Ekran dotykowy (kolejne WRESZCIE) sprawia, ze owe pileczki sa superintuicyjne. Ruchem palucha moge wreszcie przemiescic kategorie i tytuly w miejsce, ktore mi odpowiada i nie musze byc ograniczony "krzyzem" (CROSS Media Bar). Dla mnie bomba!
|
Ok, touchpad do menu rozumiem. Wymuszania na graczu jego używania nie, a tak właśnie pewnie będzie (stosowne zapisy w NDA z dev o obowiązkowej implementacji vide Wii i wiiloty czy DS i rysik). Dlatego jestem przeciwny.
Dla Ciebie to wygodne, ja to szanuję. Dla mnie nie jest wygodne bo coś co robi się paluchem sto razy szybciej robi się dpadem (coś jak GUI vs CLI) i mam właśnie obawy o to, że nie będzie dla mnie alternatywy tylko przymus.
Cytat:
Napisany przez Jarson
Aż mnie zmusiliście do rozpoczęcia filozofowania, co sprawia, że coś jest jarmarczne Doszedłem do wniosku, że takie jest wtedy, kiedy te wszystkie kolorowe elementy do siebie nie pasują, twórca wie, że ma być kolorowo, ale nie ma wystarczającego talentu, żeby to wszystko ze sobą współgrało, tworzyło jedną całość - zamiast tego mamy dziecięcą wycinankę z różnych kolorowych zdjęć.
|
Jak na to wpadłeś Watsonie? ;D
Cytat:
I rzeczywiście tak trochę jest w PSV, przynajmniej na tym etapie. Może zresztą te ikony z poszarpanymi krawędziami to tak naprawdę jakieś elementy interaktywne? Wówczas nie dziwiłby brak wygładzania krawędzi, a same "wnętrza" bąbelków (które zresztą jest wygładzane) wyglądają jak wizjery do szuflad z bałaganem, bo są takimi wizjerami do podglądu określonych funkcji?
|
Są interaktywne, tj. na pewno będą. To w końcu menu konsoli. Tylko co z tego jak to jest brzydkie. XMB było szybkie, poręczne i neutralne, tutaj mam jakieś obleśne kolorowe cudaki, których nie będę mógł zmienić w legalny sposób...