Cytat:
Napisany przez andrzejj9
a gry na nich - jeśli w ogóle istniały - były bardzo prymitywne. Od tego czasu zmieniło się.. właściwie wszystko. A statystyki sprzedaży chociażby najnowszej konsoli Nintendo dobitnie to potwierdzają.
|
Dalej są prymitywne.
Cytat:
Te gry spokojnie mogą konkurować. Z wielu powodów:
- raz że coraz częściej są to gry nie tylko zbliżone, ale wręcz takie same. Bo po sprzedaniu ich na telefony w milionach egzemplarzy widzi się dalszy potencjał i chce go wykorzystać
|
Nie są! Nie porównuj caualowych popierdułek z półki indie games do wielomilionowych poważnych produkcji. Jeśli tego nie widzisz/nie rozumiesz, porównaj choćby Uncharted z Angry Birds.
Cytat:
- po drugie konsole przenośnie mimo wszystko kojarzą się z prostymi gierkami, a te któlują na telefonach. I nie są to już prymitywne produkcje sprzed lat, ale rozbudowane tytuły, które spokojnie można porównywać nawet z tymi na zwykłe konsole. A kosztują czasami kilkadziesiąt centów. Kupowanie czegoś za 40$ traci w tym momencie rację bytu.
|
Może Tobie się kojarzą z prostymi gierkami, mnie z takimi samymi jak na stacjonarkach.
Podaj przykład tych rozbudowanych tytułów.
Cytat:
ta baza topnieje, bo różnice cenowe są zbyt duże. A różnice jakościowe zbyt małe.
|
Mówisz o casualach, którzy nie mają o grach zielonego pojęcia. To spora baza, możliwe że obecnie nawet decydująca o rentowności danego systemu itd. Ja mówię o normalnych graczach.
Ponadto nie da się wygodnie grać na telefonach. Kształt nie układający się w dłonie, nie ma profilowanych przycisków o wielostopniowej sile nacisku, odpowiednio dużego wyświetlacza o odpowiednich parametrach (kolory, czasy reakcji). To po prostu telefon, a nie urządzenie projektowane do gier.
Cytat:
Spotkałem się też ze stwierdzeniem, że ta nowa konsolka Sony ma być ostatnim testem i szansą czy przenośne konsole jeszcze w ogóle będą istnieć. I mogę się z tym zgodzić (a jednocześnie daję jej małe szanse jeśli ceny gier się nie zmienią).
|
Absurdy Patchera. To takie samo stwierdzenie jakby tablety miały zastąpić stacjonarne komputery. Absurd w czystej formie.