Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.06.2011, 10:24   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Nie są! Nie porównuj caualowych popierdułek z półki indie games do wielomilionowych poważnych produkcji. Jeśli tego nie widzisz/nie rozumiesz, porównaj choćby Uncharted z Angry Birds.
Wzięcie dwóch przypadkowych tytułów niczego nie udowodni. Zawsze znajdzie się gra prymitywna i bardzo rozbudowana. Na obydwu 'konsolach'.

Cytat:
Może Tobie się kojarzą z prostymi gierkami, mnie z takimi samymi jak na stacjonarkach.
Tu się akurat częściowo zgodzę, bo największą wadą PSP było dla mnie to, że nie było w co na tym grać Bo zamiast prostych i grywalnych tytułów, które zawsze kojarzyły mi się z przenośnymi konsolami (i nie tylko mi patrząc na sprzedaż GamaBoy'a) próbowano tu konwertować pełnowartościowe tytułu z komputerów/konsol stacjonarnych. A to nie to sterowanie, nie ten poziom grafiki, nie ta wygoda grania.

Ale.. właśnie takie podejście w głównej mierze przesądziło o sukcesie Nintendo (proste gierki) i swego rodzaju porażce Sony (gry za bardzo rozbudowane i skomplikowane).

Cytat:
Podaj przykład tych rozbudowanych tytułów.
Nie rzucę teraz z pamięci, bo generalnie temat mało mnie interesuje (smartfona nie mam, a nawet jak mieć będę to nie po to, żeby na nim grać - a już na pewno nie w tytuły wymagające większego zaangażowania). Ale czytałem już opisy wielu takich tytułów, a i jest sporo zapowiedzi kolejnych.

A tak mi się teraz przypomniało - Dead Space na Iphone'a. Oceniana rewelacyjnie, dość rozbudowana produkcja. Cena? Poniżej 5$, w promocji za mniej niż 2.

Cytat:
Mówisz o casualach, którzy nie mają o grach zielonego pojęcia. To spora baza, możliwe że obecnie nawet decydująca o rentowności danego systemu itd. Ja mówię o normalnych graczach.
Problem w tym, że tak jak graczy możesz sobie dzielić jak chcesz, pieniądze wszystkich są "zielone"

Cytat:
Ponadto nie da się wygodnie grać na telefonach. Kształt nie układający się w dłonie, nie ma profilowanych przycisków o wielostopniowej sile nacisku, odpowiednio dużego wyświetlacza o odpowiednich parametrach (kolory, czasy reakcji). To po prostu telefon, a nie urządzenie projektowane do gier.
Na dobrą sprawę na konsolach przenośnych też nie - przynajmniej nie w cokolwiek poza prostymi gierkami. PSPV ma powiedzmy pewne szanse to zmienić, ale nie wiązałbym z tym dużych nadziei.

Cytat:
Absurdy Patchera. To takie samo stwierdzenie jakby tablety miały zastąpić stacjonarne komputery. Absurd w czystej formie.
Tak jak w stwierdzeniu wyżej nie widzę możliwości, bo to zupełnie inne urząddzenia. Tak w przypadku konsol szansę widzę na to duże. Jak będzie oczywiście zobaczymy, ale jeśli chesz wiedzieć, czy ten proces już ma miejsce, sprawdź sprzedaż poprzedniej konsolki Nintendo w pierwszych tygodniach i porównaj z obecną. Graczy jest coraz więcej, sprzedaż powinna być więc znacznie większa. Obawiam się, że jest dokładnie odwrotnie. Ten proces już trwa.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post